Twee lokale omroepen in regio Leiden?

  • Onderwerp starter P.J.M. van der Vooren
  • Startdatum
P

P.J.M. van der Vooren

Per gemeente mag er volgens de Mediawet slechts één lokale omroep actief zijn. In het geval van de gemeente Leiden is dat Sleutelstad, en in het geval van de gemeenten Oegstgeest, Leiderdorp, Zoeterwoude en Voorschoten is dat Unity.
In alle genoemde gemeenten worden echter beide genoemde lokale omroepen door KPN aan de abonnees doorgegeven: Sleutelstad op kanaalnummer 1121 (radio) en 1421 (tv), en Unity op kanaalnummer 1112 (radio) en 1412 (tv).
Waarom worden deze beide lokale omroepen in alle vijf genoemde gemeenten door KPN doorgegeven, terwijl in andere gemeenten alleen de lokale omroep voor de betreffende gemeente wordt doorgegeven?
Piet.
 
Service van KPN waarschijnlijk. Overigenswoon ik in Oosterhout en ontvang meerdere regionale en stadzenders.
 
ik weet niet hoe KPN kijkt welke lokale omroep wordt doorgegeven, maar kan me voorstellen dat er ergens een centrale staat waarbij er aansluitingen zitten die in meerdere gemeenten uitkomen en dat ze daarom beide lokale omroepen doorgeven, omdat er anders een kans bestaat dat je "jou" niet kan ontvangen.
 
Zou het niet eerder zo zijn dat tenminste één lokale zender verplicht is, maar eventueel meer, zoals buurgemeenten gewoon is toegestaan? Waarom zou dat niet mogen?
 
tuurlijk mag het, maar TS dat KPN dat (meestal) niet doet, maar in die gemeenten wel en dan is wat ik beweer een mogelijke reden
 
Op de decoder van Delta staan heel veel lokalen uit Zeeland, meer mag, en zelfs 1 is niet in alle gevallen verplicht. Delta had heel lang de lokale zender in andere regio’s niet.
 

22. Kan er meer dan een aanwijzingsaanvraag per gemeente worden ingediend?
Ja, er kunnen per gemeente/verzorgingsgebied twee of meer aanwijzingsaanvragen worden ingediend;
er kan evenwel maar een aanvraag door het Commissariaat worden gehonoreerd.

4. Wat is het verzorgingsgebied?
Het verzorgingsgebied is het gebied waarop het media-aanbod van een lokale omroep is gericht;
het media-aanbod is gericht op en bestemd voor de inwoners van dat gebied;
het verzorgingsgebied kan bestaan uit een gemeente of uit twee of meer gemeenten.

 
Het blijft toch een beetje vreemd dat KPN in vrijwel het gehele land slechts één lokale omroep per gemeente doorgeeft, maar in de regio Leiden ineens twee.
Piet.
 
Terug
Bovenaan