• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Twee access points wifi analyzer

Status
Niet open voor verdere reacties.
B

Blueriver

Hallo,
Ik heb een vraag over access points.
Ik zie via de 'wifi analyzer' app dat er constant twee verschillende accesspoints op dezelfde mhz zijn. Die van mij en een vreemde genaamd 'Ziggo'. Ik zit op 2462mhz en die andere ook. Als ik mijn kanaal verander verandert het andere ap gewoon mee.

Ik heb zojuist mijn router wachtwoord en wpa2 sleutel veranderd, maar dat schijnt niks te doen. Ook ben ik van 40 naar 20 bandwidth gegaan, maar geen verandering.

Ik ben nu bang dat er iemand anders op mijn netwerk zit, maar met bijvoorbeeld de app 'who is on my wifi' vind ik geen vreemde apparaten.
Kan iemand mij helpen? Ben een behoorlijke wifi analfabeet :rolleyes:

Groetjes
Sue
 
Accesspoints

Oh oké dat kan inderdaad. Maar ik heb deze vorige maand wel uitgeschakeld via de ziggo website, kan ik ze dan nog steeds zien? Het ip adres van Ziggo is in mijn ip-range. Mijn ipad is .67 en Ziggo is .66, maar is toch niet te vinden als aangesloten apparaat in mijn router.

Bedankt alvast! :)

Groetjes,
Sue
 
Mogelijk staan WifiSpots niet uit, er is een statuspagina in de router waar je dit kunt zien en ook hoeveel mensen er gebruik van maken.

Verder: hoe weet je wat het IP-adres van Ziggo is als je hem niet terug ziet in je router? Ik denk dat je MAC- en IP-adressen door elkaar aan het halen bent. Het MAC-adres van je eigen router en van Ziggo verschilt 2 in het eerste en 1 in het laatste octet (tenminste bij de WifiSpots die ik hier kan ontvangen).
 
Ja sorry inderdaad, het gaat om de mac adressen. Ik heb het nu een tijdje in de gaten gehouden en soms is Ziggo verdwenen en soms 'hangt' hij aan een ander ap in de straat. Dan staat hij pal onder dat andere ap met 1 cijfer verschil in het macadres. Als ik mijn wifi hotspot aan zou hebben staan dan zou hij toch altijd aanwezig moeten zijn?
 
Overigens zijn mijn wifispots inderdaad uitgeschakeld. Heb het zojuist gecheckt in de router.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan