• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

tv zenders vallen 1 sec weg

Status
Niet open voor verdere reacties.
W

wende

Wij hebben een sony bravia tv met ci+ module met smartcard én hierop aangesloten de humax met eveneens een smartcard. Wanneer we tv kijken via de humax is het beeld goed, maar wanneer we tv willen kijken terwijl de humax uit is, valt om de zoveel minuten de zender 1 sec weg (zwart beeld zonder geluid). Ik las online dat er ziggoklanten zijn die dit probleem hebben wanneer ze via de humax kijken, maar bij ons is het dus andersom. Ziggo geeft aan dat het zou moeten kunnen, maar heeft geen oplossing. Wie heeft de gouden tip?
 
mogelijkheid: is je coax kabel doorgelust vanaf de humax decoder?
zo ja, dan op de ingang een 2-deler plaatsen.

reeds nieuwe software in je sony bravia?
zo niet dan updaten.

reeds gekeken op je ci+ adapter kaart een software
update nodig heeft?
dit kan jezelf proberen in je menu van de bravia.

energie beheer uitgezet in de humax?

probeer alles maar eens .

suc6
berrie
 
Bedankt voor je snelle reactie! We hebben nog geen verdeler ertussen gezet op de humax, maak ik grote kans dat het dan verholpen is? Sony software is al de recentste. Ci+ update wilde ik uitvoeren, maar hij blijft zeggen dat hij het niet kan updaten vanuit het menu ?? Betekent dit dat er geen update beschikbaar is, of doe ik iets verkeerd? Het is een smit module, software versie v1.0 build dec 2011 volgens de tv. Energiebeheer humax heb ik inmiddels uitgezet. Zou naar jullie idee het moeten kunnen wat ik wil??
 
Voor de duidelijkheid: wanneer we de humax volledig loskoppelen van de tv, functioneert de tv probleemloos zonder wegvallende zenders. We hebben ook n testje gedaan met n andere smartcard in de tv, maar dat maakte geen verschil.
 
Je zegt dus hier zelf al dat het probleem wordt veroorzaakt doordat de coax is doorgelust via de humax.
Dus een 2 wegverdeler op de muurdoos zetten en het signaal direkt en naar de humax en naar de tv sturen.
Probleem opgelost.

Dat schreef ber000000-6 gisteravond ook.
 
Bij ziggo wisten ze me niet te vertellen of het dan opgelost zou zijn, maar als ik jullie goed begrijp zou dat dus zo moeten zijn? (ziggo d8 dat de tv dan alsnog zou reageren op de humax,ook als deze uit zou staan, vanwege de HDMI kabel?)
 
Bedankt trouwens voor t meedenken,daar heb ik wat aan!:thumb up:
 
Wende zoals je het beschrijft lijkt het mij dat er iets aan je Humax is de antene doorlus vertraagd dit mag niet ook niet als de Humax aanstaat / uitstaat moet het doorlus signaal goed zijn. ( doorlus defect ? )

Bel service Quantis / Humax kijk wat hun zeggen.

Gr.Arno
 
Ik had dit probleem ook sinds ik een tijdje geleden een 5200c had gekocht. Zoals de meesten heb ik het antennesignaal naar de TV doorgelust via de Humax.

"Instellingen -> Systeem -> Energiebeheer -> Energiebesparing in stand-by" op 'Uit' zetten loste het probleem op.

Alweer een probleem minder dankzij dit forum!

-Roger
 
Bedankt voor de reacties. Ik had inderdaad het vermoeden dat het minder/opgelost is nu het energiebeheer uitstaat, maar heb de tv nog niet lang genoeg getest om het zeker te weten. Het klinkt in iedergeval hoopvol, ijsvogel! Is de humax met energiebeheer véél zuiniger, of valt dat wel mee?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan