TV vreet modules, waarom?

Status
Niet open voor verdere reacties.
J

Jassy

Ik heb een Samsung UE32C6820 die modules verslindt. Ik heb in deze TV inmiddels voor de derde keer de CI+ module vervangen. De eerste was een Neotion en de tweede een SMIT. De eerste ging al na iets meer dan een jaar stuk, de SMIT heeft het langer vol gehouden maar is nu ook kapot gegaan. Nu zit er een Smit interactief module in, ik ben benieuwd hoe lang die het volhoud.

Het lijkt mij niet normaal dat een TV na amper 4 jaar aan z'n derde module bezig is. Is dit een bekend probleem bij Samsung TV's?
 
Wat 'verstaat' men onder stuk? Ontvangt men geen zenders meer, wordt de module niet meer herkent etc. ?

Nu ben ik niet specifiek bekend met het CI+ systeem, maar ik ga er vanuit dit het om modules gaat gevoed vanuit de televisie met een hulpspanning. Als deze spanning te hoog is, of veel vervuiling/rimpel bevat, kan het gebeuren dat de CI+ module kapot gaat. Dit lijkt me wel uitzonderlijk.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Module wordt niet meer herkend in de TV in kwestie en andere TV's.

Het begint met blokkerig beeld, als of het signaal te slecht is en ineens kapt hij er gewoon mee. Heel erg vreemd. Voor de rest werkt de TV uitstekend.

Ook valt mij op dat de module tamelijk warm wordt, is dat ook normaal?
 
Ik wou eigenlijk alleen maar weten of er meer mensen zijn die dit probleem hebben, meer niet. Natuurlijk kan ik dat bij Samsung na vragen maar ik wil eerst horen wat jullie ervaringen daar mee zijn.
 
Mijn Smit (1e versie) ging na ca 1,5 jaar ook raar doen. Mijn Neotion doet het nog steeds prima. De Smit deed na mijn verbouwing niets meer, dus klein chemisch afval geworden.
 
Mijn SMiT doet al bijna 4 jaar z'n werk. Heel af en toe gaat er wel eens iets mis met de communicatie tussen de module en de TV, maar de TV uit en aan of de module er even uit lost dat wel weer op.

Wat de temperatuur betreft: metaal boven de 40 graden voelt al snel erg warm aan terwijl het voor zo'n ding geen probleem is.
 
Ik heb een Samsung Tv met een Smit sinds 2011 (dus al bijna 3 jaar), en tot nu toe geen problemen gehad.
 
Allen bedankt voor jullie reactie! Ik zie dus dat modules verslijten niet bepaald normaal. Mocht deze module ook weer kapot gaan dan zal ik de TV na laten kijken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan