• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Tv vindt digitale zenders niet

Status
Niet open voor verdere reacties.
R

R23

Hallo allemaal,

Ik ben onlangs verhuisd en heb een Ziggo Z2 pakket afgesloten. Om optimaal gebruik te maken van mijn nieuwe Samsung tv wil ik uiteraard digitale tv. Ik heb een Ziggo smartcard besteld en een CAM-module daarbij, dit leek mij namelijk de makkelijkste en goedkoopste optie. Ik heb inmiddels geprobeerd de digitale zenders te zoeken maar elke keer springt de percentagebalk van 0 naar 100% in 2 seconden, zonder echt te zoeken en dus wat te vinden. De acties die ik inmiddels ondernomen heb zijn:

- De tv gereset naar de fabrieksinstellingen.
- De firmware geüpdate naar de recentste versie.
- Smartcard geactiveerd.

Het vreemde is (of misschien logisch, ik heb er niet genoeg verstand van) is als ik de tv laat zoeken naar digitale zenders via antenne (ipv kabel) hij wel een breed scala aan zenders vindt. De publieke zenders zijn daarbij ook te bekijken, bij de andere krijg ik de melding 'gecodeerd signaal' (ook als de CAM met smartcard in de tv zit). Uiteraard heb ik ook gechecked of mijn tv Ziggo gecertificeerd is (wat ie dus is). Ik heb de Samsung UE40H5300WXXN.

De vriendelijke dame van de Ziggo klantenservice vertelde me dat het probleem misschien kon liggen aan de coax kabel. We zitten hier met meerdere bewoners in het huis en ik woon op de bovenste verdieping. De coax kabel loopt van de meterkast beneden naar boven, met daar tussen (ik denk) een versterker. Ik had hier tot vandaag nog nooit van gehoord en begreep ook niet waar dat kastje voor diende.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen om het wel werkend te krijgen. Alvast bedankt in ieder geval!

Groet,

Robin
 
Als je via de instelling Antenne zenders vindt en ze ook nog kan bekijken dan zou ik maar eens iemand naar de hele installatie laten kijken, het gaat hier namelijk om de zenders van KPN/Digitenne en die hoor je echt niet te kunnen ontvangen via de Ziggo-kabel.
 
Dank voor de reacties allen.


Als je via de instelling Antenne zenders vindt en ze ook nog kan bekijken dan zou ik maar eens iemand naar de hele installatie laten kijken, het gaat hier namelijk om de zenders van KPN/Digitenne en die hoor je echt niet te kunnen ontvangen via de Ziggo-kabel.
Ik denk dat inderdaad het probleem is. Ik heb zojuist nogmaals via antenne de zenders gezocht en hij vond ze wederom allemaal. Toen ik de guide ging kijken zag ik inderdaad het Digitenne promokanaal er tussen zitten.

Ik heb de installatie (voor het eerst) zelf gedaan. Ik heb de betreffende coax kabel in de bestaande tv/data stekkerblok aangesloten beneden in de meterkast. Het meegeleverde blok van Ziggo heb ik niet gebruikt. Zou het kunnen dat als ik dit blok vervang door die van Ziggo dat het dan wel zou lukken?
 
Lijkt me eerder dat die coax zo lek is als een mandje als hij als antenne voor Digitenne kan werken. Er moet wat los zitten of zo.
 
Ligt het niet aan de lengte van de coax kabel? Nogmaals, de contactdoos zit beneden in de meterkast, vervolgens loopt er via (met naar ik meen) een versterker een coax kabel door naar boven naar de 2e verdieping waar ik woon.

Overigens vind de antenne enkel Nederland 1, 2, 3, de regionale omroep en de radiozenders. Kan het zijn dat er in m'n tv een ingebouwde antenne o.i.d. zit of zeg ik nu iets stoms?
 
Dat is dus wel instraling door Digitenne. Probeer eens de TV uit direct op het AOP in de meterkast. Heb je soms plastic, niet afgeschermde pluggen en bouwmarkt coax ?
 
Bovenstaande netwerknummers kloppen allemaal. Er wordt gewoon helemaal niks gevonden.

@mennomulder:
Ik ben er niet zo in thuis. Stel je nu voor dat ik m'n tv verplaats naar beneden om vervolgens daar te kijken wat de ontvangst is?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan