• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Tv via de kabel

Status
Niet open voor verdere reacties.
D

Dundel

Volgens mijn vader is het mogelijk om via de kabel(internet) tv te kijken op je pc.
Weet iemand hoe dit werkt, en of dit wel mogelijk is?
bij voorbaat dank....
 
Ze zijn nu bezig met een reclame campagne waarbij het net lijkt alsof je via kabel-internet TV kunt kijken op je PC.

In werkelijkheid krijg je bij een nieuw abonnement een TV-kaartje die je op je normale kabel aansluiting aansluit, en tja dan kan je TV op je PC kijken. Heeft dus verder niets met internet te maken.
 
aha, bedankt voor je snelle reactie kan k nu tenminste stoppen met zoeken... ;D
 
Het is inderdaad een voor mij irritant reclame spotje. Dit omdat het mensen iets laat denken wat het in werkelijkheid niet is.(ook is het door chipset 88x nog niet Linux/mac compatible only windows,oudere chipsettypes(uitverkocht)werken wel met mac/Linux)

Men denkt door de reclame dat je Tv/radio via internet (chello(of adsl))in ieder geval in digi kwaliteit krijgt. Dit is echter niet het geval. De TV + radio signalen komen gewoon door een antennesnoer (1voor radio 1 voor tv) de computer binnen. Gewoon alanoge kwaliteit,en de oudere VideoCD kwaliteit (geen MPEG-2 of MPEG-4 dus).

En zonder een kabel-tv-radio pakket erbij heb je er dus niks aan. Tenzij je in minder dichtbebouwd gebied woont waar de ontvangst goed is via antennes. Het aangeboden pakket in de reclame is een Hauppauge WinTv kaart.(ik hoop de pci ipv usb versie) op zich een prima kaart(heb zelf de WinTV primio FM), enige nadeel is dat de videohardware compressie (die je met videoopnemen echt nodig hebt) niet hoger gaat dan MPEG-1 pal kwaliteit(384x288 pixels).
Een gemiddelde Xvid of DivX video heeft beter beeld en groter beeldveld. (wel kan je via de ingebouwde software remote-control alsnog via bv XviD compressie op 640x480 opnemen , maar dan heb je ook wel veel&snel werkgeheugen/processor voor nodig omdat ie dan softwarematig aan de gang gaat (niet met hauppauge kaart maar met de CPU :) )

anyway altijd wel leuk zo'n kaart hoor , die mpeg is van prima kwaliteit als je het maar goed afspeelt ;D
(bv VideoLan: mean interlace 7x resampling. Geforce4 8xagp monster, dan is ie wel weer scherp)

...misleidende reclame dus. Ga dan gewoon naar deze site: https://www.hauppauge.tv/prod_dec2540.htm

Dan heb je uiteindelijk dezelfde software op je PC (als het wintv spul: WinTV2000/WinTV32/WinRadio/etc.)
Met als voordeel dat je nu niet die MPEG-1 hardware-recording limiet hebt(met het chello/upc pakket).
Maar met https://www.digitenne.nl ontvangt( wel aan digitenne een antenne vragen , zit volgens mij niet bij de Hauppauge tuner) en via usb en scart (usb=niet noodzakelijk kan ook scart aan pc doen) en zo dus de DVD-kwaliteit stream zo 123 op je schijf opslaat.(zie digitennesite voor zendtechniek/kwaliteit PVR (winTV) hardware ondersteund nu MPEG-2, MPEG-4 (XviD/DivX)via software/CPU). Kan je zelf met minimale compressie DVD-tjes gaan branden.

Dan heb je echt de DIGI-High-Fidelity-Quality ;D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan