• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

TV/radio aanleggen

C

Chello_User

Hallo,
ik heb een vraagje over mijn (analoge) tv / radio aansluiting. Ik heb nu tv/radio op 2 situaties aangesloten.Schematische weergave

Situatie in mijn huis:
1) upc kabel komt huis binnen ->
2) splitter uitgang ->
3) kabel naar wandcontactdoos (wcd) met tv/radio uitgang. Hierop zit 1 tv aangesloten->
4) hieruit een kabel naar 2e wcd met radio/tv uitgang. Hierop zit 1 tv aangesloten en 1 tuner

Nu kan ik de kabel tussen 2 en 3 (waarvan het uiteinde dus aan de 1e wcd met rtv uitgang zit) direct aansluiten op de splitter (dus op 1 van de 2 uitgangen).
Dan is het beeld van 2 televisies goed. Probleem is het geluid van de tuner / versterker op wcd 2: ik hoor een zware brom. Niet alleen wanneer ik de tuner doorschakel maar ook wanneer ik de versterker op tape/cd of een andere uitgang zet. Lijkt erop dat er iets niet geaard is.

Ik kan ook de kabel van 2 naar 3 aansluiten op de tv uitgang van de witte contactdoos waar radio/tv en data (internet) uitkomen. Dit is die witte langwerpige met de 3 uitgangen onderaan. Dan ziet het plaatje er dus zo uit:

1) upc kabel komt huis binnen ->
2) splitter ->
3) witte contactdoos
4) kabel naar doos met tv/radio uitgang ->
5) hieruit een kabel naar 2e doos met radio/tv uitgang

Dan heb ik op beide tv's goed beeld maar op radio 4 en 3 een duidelijke ruis. Overige zenders minder.

Het beste lijkt mij scenario 1 maar hoe krijg ik die brom weg? Of moet het nog anders?
 
de brom kan veroorzaakt worden doordat ergens de binneste draad van de coax de buitenste koper mantel raakt. Dit gebeurd meestal in een stekker.

Verder kan de brom veroorzaakt worden door slechte kabels. upc raad kabels aan die minimaal 62db afscherming hebben. Verder moet je ook op letten dat de coax 75ohm kabel is en geen geen 50ohm.
50ohm coax zijn oude netwerk kabels, die nu soms verkocht worden als goedkope tv antenne kabels. Zeg maar oude voorraden dumpen.
 
Ok, dat was het! MeT en beetje plakband is de brom veranderd in wat ruis. Morgen even wat isolatieband gebruiken en het moet 100% zijn.
Bedankt!
 
Terug
Bovenaan