• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

TV over Ethernet i.p.v. Coax

Status
Niet open voor verdere reacties.
R

RichardC

Hallo beste Forumleden,

We hebben een alles in één basis pakket van Ziggo, dus TV komt ook van hen.
TV komt via een aparte Coax kabel naar binnen. Op wandkastje zit een data coax dat in de router gaat en een coax direct naar de PVR kastje van de TV.

Nu willen we een nieuwe TV kopen, die ook op een andere locatie gaat. De vorige staat bijna naast (3 meter) de wandkastje, dus er loopt een Coax kabel gewoon daarnaartoe. Maar, de nieuwe locatie is aan de overkant van de woonkamer, dus een kabel direct leiden is geen oplossing. Ook kan het niet via de kruipkelder i.v.m. vloerverwarming (kan niet boren).

Er loopt wel al een Ethernet kabel van de wandkastje (waar ook de router staat) van de router naar de andere kant, bijna waar de TV zal staan (dit allemaal voor het aanleggen van de vloerverwarming al gemaakt, via de kruipkelder).
Die Ethernet kabel wordt voor een vaste computer daar gebruikt, maar ik kan het prima opsplitsen in een erg simpele routertje.
Bij ons vorige provider, Tele2, kwam alles naar de router binnen, en ook TV ging via een Ethernet kabel.

Zou dit ook bij Ziggo kunnen? Ik ben bang van niet, want je hebt ook een Ziggo kaart, en het signaal is ook anders via Coax.
Ik wil dus dat, hoe dan ook, de TV via die ene Ethernet kabel kan.
PVR gewoon op zijn plaats laten en dan beeld van HDMI naar de andere kant via...Ethernet? zal denk ik niet lukken, dus het hele PVR kastje moet mee, maar dan moet daar een Coax in.

Ik heb gelezen, dat het niet zomaar om kan worden gezet, dat Coax afhankelijk is van zijn isolatie en al, maar daarom vraag ik het, of het hoe dan ook kan worden opgelost zonder dat een Coax kabel naar de andere kant moet. Misschien kan het zelfs draadloos, maar dan kan het zijn dat je (dure) apparaten moet aanschaffen.

Alvast bedankt!

- Richard C
 
Hier is een oude draad met dezelfde vraag.
https://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=31209
Ik denk niet dat je er veel mee op schiet gezien je 'eis' dat het goedkoop moet zijn.

Of misschien is dit marmitek product een oplossing voor je: gigaview 821

Overigens komt bij Ziggo altijd tv via coax binnen ongeacht welk abonnement je afneemt.
Je zult namelijk altijd minimaal tv via de coax moeten afnemen voordat je een van de andere producten kunt afnemen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Kan je niet gewoon even de ethernetkabel terug trekken door het gaatje in de vloer en dan het gat groter boren zodat er ook een coaxkabel bijkan?

Het mooiste blijft toch om er hoe dan ook een coaxkabel naar toe te brengen...
 
Dan maar coax

Ik denk dat ik uiteindelijk dan maar een coax moet trekken.
Het bestaand gaatje vergroten is een best goede idee, ik heb er nog niet aan gedacht.

Ik heb ook inderdaad gelezen, dat apparatuur om HDMI draadloos te maken toch wel duur kan zijn en het signaal is niet altijd best.

Dus, ik ga gewoon coax verlengen. Ik heb die thread inderdaad gezien, maar ik wilde weten of het überhaupt op een manier kan, niet specifiek via ethernet.

Dank jullie wel voor jullie reactie!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan