TV meldt "geen signaal" wanneer Mediabox Next weer aangezet wordt

ronvm

Forum Gebruiker
Berichten
952
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik heb de Mediabox Next zojuist binnen gekregen en ben hem gelijk gaan installeren wat kinderspel is want eigenlijk gaat alles vanzelf.
De video-resolutie staat op 4K, doe ik alles uit mbv de remote control en zet het daarna weer aan meldt de TV dat er geen signaal op de betreffende HDMI-bron is.
Kan ik hem beter op 1080i zetten om dit probleem te verhelpen? Het is wel een Samsung UDH Curverd TV (1.65 meter).
 
Laatst bewerkt:
Had ik eerst ook maar dan gaat hij niet meer aan met beeld dus. Schakel ik dan in, krijg ik m'n melding weer.

Oh ja, ik gebruik ook de bijgeleverde HDMI-kabel. De enige oplossing is dan om hem achterop met de schakelaar uit te zetten, weer inschakelen en wachten totdat alles weer ge reboot is. Dan doet hij het wel weer, maar ja...om dit nou elke keer zo te doen :-)
 
Hoe staat de stand van de ECO? Want mijn Samsung TV geeft deze melding ook na ca 5 seconden (dan is de TV opgestart), maar de NEXT doet er ca 10 a 15 seconden over, dus na zeg 10 seconden heb ik ineens wel beeld.
 
Die staat op "normaal". Maar zelfs na een aantal minuten kwam er geen beeld.
 
Heb je al geprobeerd te zappen op de Next of om de source van de tv en receiver te veranderen? Dat triggert hier soms het beeld als er wel geluid is maar geen beeld.
 
Uiteraard maar dat mag niet baten. Het enige wat helpt is de Mediabox achterop uit te zetten en weer aan (rebooten).
Maar de laatste tijd heb ik er geen last meer van, dus wie weet...
 
Heb sinds een kleine week ook de Next en ervaar het probleem van signaalverlies ook. Het lijkt zich vooral voor te doen als de Next wat langer uit heeft gestaan. Dus meestal aan het begin van de avond als we de Next en de TV inschakelen gebeurt er 1 van de volgende 4 dingen:

-TV geeft normaal beeld en geluid, je zou denken dat dit normaal is maar de Next denkt daar (te) vaak anders over
-TV geeft aan dat er geen signaal ontvangen wordt, na een reset van de Next werkt alles weer
-TV geeft wel geluid maar geen beeld, na reset van de Next werkt alles weer
-TV geeft op sommige zender wel beeld en geluid en op andere zenders alleen geluid. Na een reset werkt alles weer

Lijkt wel een multiple choice vraag voor de Next die nogal eens fout beantwoordt wordt.

Heb voor de hand liggende zaken al geprobeerd zoals terug naar fabrieksinstellingen. Ook de meegeleverde kabels gebruikt en alles volgens de gebruikt aanwijzing geïnstalleerd . Als er een signaal is heb ik prima beeld zonder storingen etc. Ook nooit problemen gehad met de zijn voorganger XL.

Komt dit bij meer gebruikers voor dan de topic starter en mijzelf? Dit lijkt me toch echt een software bug of zie ik iets over het hoofd in de instellingen?
 
Laatst bewerkt:
Het probleem is eigenlijk al een lange tijd niet meer. De Mediabox Next onthoudt de beeldinstellingen niet, wordt waarschijnlijk verholpen in een volgende Firmware-update. Hij doet het nu gewoon perfect. Ik denk wel dat het probleem zit in het feit dat de TV op UDH staat en de Mediabox Next op "Follow TV"...wat impliceert dat het inderdaad best af en toe een handshake-probleem was/is.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan