TV kijken op de Mac: Elgato Eye TV Hybrid

Status
Niet open voor verdere reacties.
I

iMark

Hier misschien een handige tip voor mensen die TV willen kijken op de computer.

In 2008 heb ik een Elgato Eye TV Hybrid gekocht om op vakantie in Engeland te kunnen kijken naar digitale TV (DVB-T). In Nederland werkt ook maar alleen met de kanalen die op Digitenne niet gecodeerd zijn.

Het model dat ik heb, is ook geschikt voor DVB-C, analoge kabel TV en FM. Ik heb het ding weer eens uit de kast gehaald en aangesloten op de Mac Mini. Het ding is ineens een stuk interessanter geworden nu zeer binnenkort het basispakket bij Ziggo ongecodeerd doorgegeven gaat worden.

Elgato levert een leuk softwarepakket mee waarmee je kunt opnemen. Ook voor Windows is een pakket beschikbaar.

https://www.elgato.com/en/eyetv/eyetv-hybrid

Er zijn overigens meerdere types in de handel geweest van de Eye TV Hybrid INT:
Tot 2008: PAL, Secam, DVB-T (zonder encryptie)
2008 tot 2014: PAL, Secam, DVB-T (zonder encryptie), DVB-C (zonder encryptie), FM + afstandsbediening + adapter voor digitaliseren analoge video
Vanaf 2014: DVB-T en DVB-C (beide zonder encryptie), geen afstandsbediening meer en geen adapter voor analoge video meer.

https://help.elgato.com/customer/portal/articles/1519527-eyetv-hybrid---model-comparison

Als je er eentje op de kop kunt tikken is het model dat tussen 2008 en 2014 verkocht is een heel leuk apparaatje. Ik kan een paar ongecodeerde kanalen bekijken en NPO 1 in HD ziet er prima uit. Analoge TV is niet geweldig en ook Digitenne houdt niet over. De FM radio klinkt prima via de kabel.

Voor op vakantie heb ik een losse antenne gekocht voor ontvangst van DVB-T. In Engeland, Frankrijk en Duitsland werkt dat prima met mijn oude MacBook.

Op 6 februari wordt het netwerk hier overgezet naar het UPC-platform. Ik zal laten weten hoe het resultaat is na opnieuw tunen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan