• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

TV instellingen

Joop

Forum Gebruiker
Berichten
919
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Wie kan mij helpen. Ik heb een Thomson Mediabox. Een Sharp LCD TV. Als ik nu menu indruk, TV instellingen,TV formaat. Krijg ik 3 instellingen .Plat, Breed 16:9 en Scherm 4:3. Waarop moet hij staan. Dit kan ik nergens terug vinden.

Vr.gr.Joop
 
masterblaster zei:
"Plat" staat voor flatscreen, dus voor LCD TV's e.d.

Dat is volgens mij niet waar. Plat is een foute vertaling van het 'letterbox' formaat. Dat betekent meestal dat je zwarte balken te zien krijgt. Als je een breedbeeld TV hebt moet je de box altijd op 16:9 instellen. Het hangt dus van je LCD TV formaat af.

Groeten,
 
Dit staat precies beschreven in de FAQ: https://ziggoforum.nl/topics/13887/


Welke scherm instelling moet ik kiezen?
In het menu "Instellingen > TV-instellingen" op de mediabox heb je de keuze uit 3 verschillende type schermen.
Er is soms wat verwarring, met name "scherm (plat)" wordt wel eens verkeerd begrepen. Dit is namelijk niet voor platte (lcd) TV's!

- scherm (4:3) - Klassieke 4:3 TV's. Breedbeeld uitzendingen worden ook 4:3 uitgezonden (je mist links en rechts een stuk)
- scherm (plat) - Klassieke 4:3 TV's. Breedbeeld uitzendingen worden daadwerkelijk "breed" uitgezonden. Je krijg daardoor boven en onder een zwarte balk.
- breed (16:9) - Breedbeeld TV's/LCD's/Plasma's. Breedbeeld uitzendingen worden (indien beschikbaar) anamorf uitgezonden. Dit is de beste kwaliteit die je uit digitale TV kunt halen (met uitzondering van HDTV).
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Terug
Bovenaan