TV App in het buitenland

Status
Niet open voor verdere reacties.
A

Ambiorix

Wij hebben een appartement in Haarlem maar wonen straks vanaf November in Californie (USA). Mijn idee is om een Ziggo abonnement te nemen op de woning in Haarlem en daarna via de TV app Nederlandse stations te bekijken in de US via een snelle internet verbinding (misschien via een apple TV doorsturen naar de televisie).
Heeft hier iemand ervaring mee? Kan je uberhaupt the app gebruiken in het buitenland of zitten er geografische restricties op? Werkt de app ook met een Apple TV?
Alle advies is welkom...
 
Gaat niet werken. De app werkt alleen als je internet direct via het Ziggo netwerk. Buiten het huis met de Ziggo aansluiting kijken gaat dus niet.

Wellicht dat het met een VPN tunnel naar huis wel werkt, maar dat betekend dat er ook in je NL huis apparatuur aan moet blijven staan (en beheerd moet worden).
 
En zelfs dat werkte bij mij niet denderend. De verbinding moet minimaal 3-6 mb download hebben, en dat haalde ik niet met wifi op de camping. Of je dat naar huis haalt vanuit de usa betwijfel ik ook.
 
VPN server

In principe controleert Ziggo app eerst op WiFi en dan of je op thuis netwerk zit. Ik kan buitenshuis app met VPN server gebruiken. Mijn router heeft die server. Moest alleen ingesteld worden.

Buitenshuis zet ik mijn iPhone op tethering. IPad met VPN aan en dan pas app van Ziggo.

Als je snelle internet in America zal hebben (met WiFi!), dan zou het moeten werken. In Nederland heb je dus VPN server nodig op netwerk van Ziggo en in America snelle internet met WiFi. Het zou moeten werken. Ik had het op Tenerife geprobeerd. Internet was te traag om te kijken. Maar app zelf gaf geen kik.normaal gesproken zou je een foutmelding krijgen (over ontbrekende WiFi of geen Ziggo netwerk). Dat was dus niet het geval.

Het beste zou zijn als je goede vrinden/familie hier hebt die VPN server hebben (desnoods regelt jij het voor ze: mijn router was € 55,-!). Met hun inloggegevens zou je app kunnen gebruiken in America, hoef je niks aan Ziggo betalen en heb je beheerders voor je VPN server als die bv. herstart zou moeten worden.

Airplay op AppleTV zou ook moeten kunnen.
 
let even op je eigen upload snelheid op het Ziggo adres in NL. De route van de VPN is Ziggo-huis-Ziggo-internet-amerika.
De verbinding ziggo-huis is snel zat maar huis-ziggo is je upload en die is een stuk langzamer (6mb bij plus). Dat zou zomaar te langzaam kunnen zijn.
 
Met mijn basis 2 mbps upload kan ik op mijn mobiel TV kijken via de VPN (openvpn). De ondertiteling is dan net zo leesbaar als wanneer ik thuis kijk via wifi. Met wat rekenwerk kwam ik tot (uit mijn geheugen gevist) en bitrate van ongeveer 800 kbps.

Het viel me wel op dat je minimaal wifi toegang moet hebben en daar een vpn over opzetten. Via mobiel internet een vpn opzetten is niet voldoende, de app controleert of je wel via wifi verbinding maakt.
 
Volgens de diagnose optie van de app hebt je minimaal 2mb nodig.
Ik haal naar een router ergens anders in het land 2,67 mb via PPTP vpn.
Openvpn is veel sneller, mits UDP ingesteld.
 
Volgens de diagnose optie van de app hebt je minimaal 2mb nodig.
Ik haal naar een router ergens anders in het land 2,67 mb via PPTP vpn.
Openvpn is veel sneller, mits UDP ingesteld.

In dit geval was het openvpn over tcp. De bandbreedte heb ik berekend aan de hand van de TX counter van de tunnel interface (2x ifconfig met sleep 10 er tussen). Persoonlijk denk ik trouwens dat latency ook nog wel eens een belangrijke factor kan zijn, de ping naar de openvpn server was bij deze test ongeveer 22 ms wat voor een tunnel eigenlijk best goed is.
 
10 seconde is erg kort, het verkeer is erg piekerig: iedere 8 seconde wordt het volgende segment zo snel als mogelijk binnengehaald. Ik meet op het tablet zelf (ip -s link show wlan0) 2,8Mbps gemiddeld over 300 seconde, dat is dan wel de “hoge kwaliteit”, op een telefoon (of de Tab3 10.1
no.gif
) zal het minder zijn. Sowieso schaalt de app vanzelf terug als er minder bandbreedte beschikbaar is, dus ook met minder zal het heus wel werken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan