• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Tuner 2 kapot

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

McStephan

Goedemiddag,
Tuner 2 van mijn Cisco 8485dvb is kapot, opnemen lukt ook niet meer, er verschijnt een R met een rode streep erdoor bij de opnames. Met Ziggo gebeld, harde reset, schijf gewist, alles geprobeerd maar heeft niet geholpen! Echter mijn garantie is verlopen dus Ziggo kan niets meer voor mij betekenen.Ik moet hem ter reparatie ergens anders aanbieden. Mijn vraag heeft iemand een idee wat deze reparatie kost? Weet iemand een goed adresje voor reparaties (omgeving Almelo)?
Daarnaast heb ik op marktplaats een nieuwe cisco gezien (in doos, is overbodig mensen hebben al een humax) die wordt aangeboden voor rond €150, is dat een optie t.o.v. reparatie?

In afwachting van jullie reacties;
Stephan
 
Goedemorgen, is er dan niemand op dit forum, die mij voort kan helpen?:?
 
"Kassa" voor Ziggo?

Vandaag (na eerder al enkele weken problemen gehad te hebben met opnames die soms wel soms niet goed waren) heeft de 2e tuner ook bij mij er definitief de brui aan gegeven. Ook in mijn geval is de 2-jaars garantie met enkele maanden overschreden. In een eerder gesprek met Ziggo's helpdesk werd mij al eens verstaan gegeven dat, als de 2 jaar voorbij waren, het dan jammer maar helaas was. Toch ben ik het daar niet mee eens en dat heb ik toen ook duidelijk aan ze aangegeven. Ziggo kan zich als leverancier van het apparaat, m.i. zomaar (na verloop van 2 jaar) geheel onttrekken aan enige verantwoordelijkheid, net zo min als een winkel dat m.i. kan. Er mag van een apparaat als de Cisco 8485 (dat nu nog steeds door Ziggo wordt geleverd) m.i. in alle redelijkheid verwacht worden, dat het wel langer meegaat dan twee jaar. Dit los van de formele garantievoorwaarden. Volgens mij mag je van Ziggo nog steeds verwachten dat ze "bemiddelen" in de reparatie. Het kan wellicht wel dat, als het apparaat gerepareerd kan worden, je verplicht bent om een deel van de reparatiekosten te betalen. Of beschouwt Ziggo zich soms als uitsluitend "dozenschuiver" zonder verdere service-verantwoordelijkheid jegens haar klanten, aan wie ze dit apparaat levert! "Dat kan toch niet waar zijn" of hoe is de naam van dat programma, dat ik nu niet meer kan opnemen, ook al weer? Ik ga er een dezer (feest)dagen toch met de helpdesk nog eens contact over opnemen.
 
Sterker nog: Ziggo is de leverancier en Ziggo is voor de garantie verantwoordelijk volgens de Nederlandse Wet. Diezelfde Wet zegt ook dat een product zo lang je mag verwachten dat het meegaat goed dient te werken. Indien niet, dan heb je (als consument) recht op garantie van de leverancier. Dat deze zijn kosten niet kan verhalen op de fabrikant, is zijn probleem en niet dat van de consument.

Echter...
Tijdens de garantie die de leverancier formeel geeft, kan de leverancier alleen onder deze verplichting uit komen als hij kan bewijzen dat de consument onzorgvuldig is omgesprongen ermee. Als je je decoder in de afwasmachine hebt gestopt om hem schoon te maken, dan zit op het resultaat inderdaad geen garanbtie meer.
Na de garantieperiode van de leverancier, heb jij als consument wel garantie, maar je moet (op verzoek) wel kunnen aantonen, dat jij zelf niet de oorzaak bent geweest voor het probleem. Dat kan soms moeilijk zijn.
 
Indachtig de eerdere mededeling van Ziggo dat het voor hen na twee jaar domweg gewoon einde oefening is, leek mij het so-wie-so niet verstandig om weer een nieuw/vervangend apparaat via Ziggo aan te schaffen en heb ik intussen bij een gerespecteerde winkel een Humax iHDR5200C aangeschaft.
Vandaag was ik zover dat ik alle eerdere opnames op de Cisco via een andere harddiskrecorder heb kunnen veiligstellen. Dus was de tijd aangebroken om me opnieuw bij de Ziggo "help"desk te melden met de vraag waarheen/hoe ik het apparaat kon opsturen om een idee te krijgen van de (met Ziggo te delen) reparatiekosten. Dat laatste is n.l. gebruikelijk als je via een winkel een apparaat aanschaft, dat het nà verstrijken van de garantieperiode (maar binnen een normaal te verwachten levensduur) laat afweten.
Opnieuw kreeg ik als antwoord (ditmaal van een op zich best vriendelijke medewerkster, die stelde begrip te hebben voor mijn ergernis en verbolgenheid, maar niets anders kon en mocht zeggen dan) dat Ziggo na verloop van twee jaar niet bereid is om een apparaat in reparatie(onderzoek) te nemen. Dit ondanks dat de Cisco volgens mij verder niet bij normale winkels te koop is en alleen als "koppelverkoop"-object te verkrijgen. Ook kon/mocht ze niets zeggen over een eventueel reparatiebedrijf (want ik geloof niet dat Ziggo zelf technische reparaties verricht).
Ziggo bewijst hiermee een pure "dozenschuiver" te zijn, die zich in het geheel niets aantrekt van normale gedragsregels van leveranciers (en/of van wettelijke regels) en ik raad dan ook iedereen af om te vallen voor door hen (in koppelverkoop) aangeboden apparaten. Het blijkt beter om decoders/recorders aan te schaffen via een betrouwbare winkel(keten), die meer en beter weet wat betrouwbaarheid en klantvriendelijkheid inhoudt.
(Wordt vervolgd.)
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Onverwachte ontknoping

Als lid van de consumentenbond heb ik contact opgenomen met hun juridische afdeling met de vraag of Ziggo met deze opstelling wel kan wegkomen. Hun antwoord was een duidelijk "nee". Ook nog na afloop van de formele fabrieksgarantie van twee jaar kan Ziggo worden aangesproken.
Ze adviseerden mij over mijn "ondeugdelijk product" een aangetekende brief te sturen aan de directie van Ziggo aangezien "volgens het Nederlands Burgerlijk Wetboek een product alle eigenschappen dient te bezitten die voor normaal gebruik nodig zijn en dat in mijn geval daarvan geen sprake meer was, terwijl ik er, gezien de prijs en de leeftijd, niet van behoefde uit te gaan dat dit probleem zou ontstaan. Dit aangevuld met het verzoek om, nu dit tóch het geval blijkt te zijn, tot reparatie of vervanging van de defecte onderdelen over te gaan en binnen twee weken op mijn verzoek te reageren".
Terwijl ik bezig was met het opstellen van mijn brief aan Ziggo (t.a.v. De heer Bernard Dijkhuizen C.E.O., Atoomweg 100, 3542 AB Utrecht) ben ik echter nog wat verder gedoken in mijn eigen gegevens over de Cisco, met name omdat ik twijfels had over de door de Ziggo helpdesk genoemde begindatum (volgens hen februari 2010). Ik wist n.l. nog dat ik destijds (bij een tussentijdse wijziging van mijn abonnement, tegelijk met het aangaan van een nieuw abonnement voor mijn zoon) in eerste instantie een verkeerd apparaat had toegezonden gekregen, t.w. een receiver - die ik daarvoor ook al een had (een andere) - in plaats van een recorder en dat ik die receiver ooit had moeten terugsturen.
Op mijn PC vond ik toen (gelukkig) een pdf die ik destijds van de Track & Trace webpagina m.b.t. die retourzending had gemaakt, waaruit bleek dat deze op 06-11-2010 was afgeleverd. Dat kwam wel erg dicht in de buurt van de tweejaars garantie termijn en ik herinnerde me ook dat ze pas nà ontvangst van mijn retourzending de recorder hadden toegezonden.
Omdat op basis van dat gegeven een oplossing via de garantie-route m.i. toch sneller leek, dan via een brief aan de directie (hoewel ik er voor 100% van overtuigd blijf dat deze uiteindelijk ook tot het gewenste resultaat zou hebben geleid!), heb ik vervolgens opnieuw met de helpdesk contact opgenomen en ben deze keer blijven doorvragen (zowel m.b.t. de gegevens van mijn eigen abonnement als dat wat ik op naam van mijn zoon had afgesloten) totdat, na veel graven in hun klantcontactnotities, de helpdesk-medewerker en ik gezamenlijk tot de conclusie kwamen dat ik de Cisco helemaal niet al in februari 2010 had, maar pas vanaf (27) november 2010.
M.a.w. mijn eerste klachten over de defecte 2e tuner bleken nog binnen de tweejaarstermijn te vallen en ik heb inmiddels mijn defecte Cisco dan ook kunnen retourneren en een ander exemplaar ervoor in de plaats gekregen (dat ik inmiddels in de slaapkamer gebruik).


Enkele opmerkingen ter afsluiting:
  • Na afloop van de garantietermijn (2 jr) kom je via de helpdesk niet verder (de medewerkers hebben gewoon die bevoegdheid niet);
  • Een (aangetekende) brief aan de directie is dan nodig om van Ziggo te krijgen waar je recht op hebt (zie Consumentenbond);
  • De (abonnements)gegevens, zoals de Ziggo helpdesk medewerk(st)er die gepresenteerd krijgt (of zoals te zien op "MijnZiggo"), zijn niet altijd per se 100% juist en betrouwbaar; zeker niet in geval van bijzondere omstandigheden (zoals in mijn geval van toepassing);
  • Ziggo is wettelijk verplicht alle aantekeningen die zij heeft vastgelegd van de gesprekken die er met u over uw contracten zijn geweest, aan u ter beschikking te stellen. Dit eventueel tegen betaling van enige kosten (maar indien van toepassing betreft dat in principe een gering bedrag).
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Op marktplaats is er één die dat (goedkoop) kan repareren.
Google op Robert De Wilp
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan