Tuin wifi

Linkie

Forum Gebruiker
Berichten
31
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Hoi,

Ik zit met de volgende probleempjes. Om goede (Ziggo) wifi in de tuin te hebben heb ik devolo homeplug 500 starters geinstalleerd. Kabeltrekken is niet aan de orde . De home plug zit zo'n 30 meter vanaf de router die in de huiskamer (wegkant) binnenkomt. Vorig jaaar werkte dat naar volle tevredenheid. Dit jaar lijkt het anders te gaan. Waarschijnlijk komt dat door het aansluiten. met een netwerkkabel aan de plug, van een ip camera. Feit is dat ik nu geen youtube filmpjes kan afdraaien....en eerlijk gezecht mag het van mij ook allemaal wel wat sterker wifi worden......wat te doen nu.......Hoe kan ik dat afdoende maken inclusief werkende ip camera.

Met dank en groet,

Linkie
 
De sterkte van een Wi-Fi signaal is wettelijk aan een maximum gebonden.
Omdat de problemen ontstonden toen je een IP camera (welke resolutie) aansloot denk ik aan een te lage doorvoersnelheid van je Devolo set. Jouw IP camera gebruikt continue bandbreedte en de set heeft een van max. 500 Mbit/s, maar dat is erg optimistisch en haal je zeker niet altijd.
Voor de beste snelheid is het belangrijk dat alle units op dezelfde groep zitten en rechtstreeks in een WCD, dus niet in een verlengsnoer.
Soms kunnen apparaten aangesloten op de groep het signaal van de Powerline verzwakken waardoor de internetsnelheid naar beneden gaat. Ook het Wi-Fi gedeelte kan gestoord worden waardoor de snelheid terugloopt.
Haal de IP camera eens los en test dan of je YouTube filmpjes kan kijken. Gaat het dan wel is het duidelijk.

Als je de mogelijkheid hebt is het aanleggen van een internetkabel en plaatsen van een Access Point de beste oplossing.
 
Dank....voor de antwoorden.......kabeltrekken is geen optie...e in de zelfde groep de devolo's zetten kan ook niet gezien de afstand.....accespoint plaatsen zou een mogelijkheid kunnen zijn maar die kabels?????. Oh ja die camera zou ook op wifi kunnen .........maar gezien de bandbreedte....lastig probleem......
 
misschien is het wel niet willen.....er moet te veel over een langere afstand zowel binnen als buitenhuis overhoop worden gehaald.
 
2 accounts?

Ik ken de situatie overigens niet, maar ik weet wel dat het wel heel erg extreem moeilijk zou moeten zijn, wil ik toch geen kabel leggen.
 
Geen kruipruimte hebben bijv. Maar er is ook nog geen antwoordt gegeven op je eerdere vraag mogen of wil niet @CreativeS

Misschien dat de topicstarter @Linkie daar nu wel duidelijkheid in kan geven.
 
Kruipruimte in de tuin? Maar, zonder gekheid, een kabeltje trekken naar het schuurtje, als je die hebt, is toch niet zo moeilijk.
Of zie ik het verkeerd?
 
Kabel zal toch ergens vandaan moeten komen. Uit de woning bijv. En niet iedere woning heeft een kruipruimte.
 
Terug
Bovenaan