• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Trage router (verouderd type?)

J. de Boer

Forum Gebruiker
Berichten
2.969
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
In dit topic vermeldde ik als bijkomstigheid het trage gedrag van mijn (inmiddels vervangen) router. Ik plaats dit hier even opnieuw, omdat er misschien wel meer mee wordt of werd geworsteld met dit type. Het ging op de Trust Speedshare 340, op de Trust site nog steeds aangeprezen.
Het probleem was dat mijn downloadsnelheid slechts een tiende was van de snelheid zonder die router. Alles was correct ingesteld en alle opties waren al geprobeerd. Ik heb het opgegeven en een echte router gekocht Linksys BEFSR41 waarmee het opgelost is. Prima routertje.

Ik vermoed dat die Speedshare 340 een zwaar verouderd type is. Weliswaar 2 jaar geleden in een winkel in Almere verkocht aan een schoonzus van me, maar ik vermoed dat het een winkeldochter was met een techniek die paste bij zo'n 5 à 6 jaar geleden of misschien nog wel ouder.
Zijn er misschien mensen in dit forum die soortgelijke ervaringen hebben of hadden met dit type router?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Meest simpele oplossing:
Koop geen trust spul.

Dat is echt bagger.
Als ik er geld op toe zou krijgen zou ik 't nog niet doen.
 
Dat zo'n oud item nog weer naar boven wordt geschopt.
Enfin, ik had zelf ook al lang die conclusie getrokken: "Dont trust Trust". Heb zoals ik reeds schreef al maanden geleden een Lynksys aangeschaft en die Trust opzij gegooid. Ik was alleen nieuwsgierig naar soortgelijke ervaringen. Dus niet alleen maar dont trust (hoe goed ook bedoeld), maar wat genuanceerder commentaar. Op zich werkte dat ding nl. correct, maar die traagheid vond ik gewoon niet meer van deze tijd. Vandaar mijn veronderstelling dat het een sterk verouderd type was, omdat met de nieuwe router mijn snelheid onmiddellijk met een factor 10 omhoog ging.
 
Is er ook de meest recente firmware gebruikt van dat verouderde apparaat.

Ikzelf heb b.v. nogsteeds een e-tech rtbr03 als www delende router hier(met daarachter clients/server/wifirouter) werkt prima...wan = 10MB maar heb tot volle tevredenheid 6Mbps adsl, dus die 10 is nog genoeg.

Oud wilt niet zeggen slecht, als je de meest recente firmware gebruikt op het apparaat. (maar trust is idd richting low-budget reeks)
 
<Kickass-Territory> zei:
Is er ook de meest recente firmware gebruikt van dat verouderde apparaat.
knip ...
Bedankt voor de tip. Dit heb ik destijds geprobeerd, was ook mijn eerste gedachte, maar die was er gewoon niet.
 
Terug
Bovenaan