• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Traag internet.... (verholpen)

F

FiReFS

Hey ik heb sinds zondag ochtend al heel traag internet. Zo rond de 50kb/sec.

Ik heb vandaag twee keer gebeld naar UPC. De eerste keer kreeg ik een vrouw aan de lijn. Zij zei dat er een stroom storing was in mijn omgeving en dat er een monteur mee bezig was en dat ze niet weet wanneer het verholpen is.

Na 5 uur liep het nóg steeds rond de 50 kb/sec. Ik weer bellen, nu kreeg ik een meneer aan de lijn. Hij zei dat er helemaal geen stroom storing is. Hij kan de modem goed uitlezen en volgens hem zou er helemaal geen problemen moeten zijn. Alles gedaan wat hij zei, router ertussen uit halen opstarten in veilige modus. En na een uur aan de lijn met deze meneer nóg geen oplossing.

Wat moet ik nu doen?

Bedankt!
 
Re: Traag internet....

je kan nog even start-> uitvoeren -> cmd -> netstat doen. zie je hoeveel verbindingen je open hebt staan. Wat je het beste kan doen is je pc op het modem aansluiten, firewalls uit en dan upc even bellen als je 'kaal' ook 50 kb haalt is het gewoon het probleem van upc, als die jongen je niet kan helpen moet je vragen of hij je door kan verbinden naar iemand die het wel op kan lossen, wel vriendelijk vragen, dat helpt erg veel ;-)
 
Re: Traag internet....

Als het echt 50Kb/s is lijkt het erop dat je modem de chello gegevens niet vast wil houden.

Komt wel vaker voor icm telefonie. Ze moeten de gegevens dan even met de hand invoeren.
 
Re: Traag internet....

SvK900 zei:
Als het echt 50Kb/s is lijkt het erop dat je modem de chello gegevens niet vast wil houden.

Komt wel vaker voor icm telefonie. Ze moeten de gegevens dan even met de hand invoeren.

Je zou het inderdaad denken maar de topicstarter heeft een SB5100 modem en die zal wel geen .cm file accepteren voor chello + digitale telefonie.

Wij hebben overigens ook problemen gehad hier in het dorp afgelopen week. Zaterdagavond (of beter gezegd zondagmorgen) om 0:01 was plotseling alles weer OK. Downloadsnelheden variëerden hier tussen 0,5 en 300 kB/sec. met chello extreme. Ook bij anderen hier in het dorp.
 
Re: Traag internet....

Vreemd, ik heb net de router ertussen uit gehaald, pc direct verbonden met modem en hij pakt hem weer goed op +/- 900 kb/sec... net de router ertussen gedaan en alles doet het weer op volle snelheid.

Toch raar want ik heb dit toch al een aantal keren gedaan (pc direct verbinden met modem) en modem gereset, pc opnieuw opstarten en toen gebeurde er niks. Echt raar dat het nu wél lukt.

In ieder geval hartstikke bedankt voor jullie hulp...
 
Terug
Bovenaan