TP M4 of TP Link WPA 8630

Anton Groningen

Forum Gebruiker
Berichten
2
Hallo, op dit moment heb ik witte connectbox van Ziggo en een TP Link 8630 op zolder. Deze extra verbinding op zolder doet het goed. Nu wil ik ook een goede verbinding op de 1e verdieping hebben. Kan ik dan beter nog een TP Link 8630 aansluiten of over gaan op de TP link M4? Deze laatste zijn nu 3 voor EUR 99 (ziggo leden). Ik snap dat M4 slim wifi bereik heeft, dus aanpast per ruimte, maar welke verbinding is beter en is in de toekomst nog verder uit te breiden? Alvast bedankt voor uw reactie. Vriendelijke groet, Anton
 
Ik heb laatst die Tp Link M4 bij familie geïnstalleerd, en moet zeggen dat het echt perfect werkt.
Het voordeel van zo'n mesh set is dat Wifi naadloos overal werkt, dus ook als je van beneden naar boven loopt, dan zorgt het Mesh netwerk ervoor dat bijvoorbeeld je telefoon mee gaat van de ene AP in het mesh netwerk naar de volgende AP.

Met losse AP's moet de client (bv. telefoon) zelf switchen tussen de AP's. Dat gaat niet bij elke client even goed. Het kan dan gebeuren dat je op zolder zit terwijl je telefoon nog met de AP beneden verbonden zit. Dat doet Mesh veel beter.

Deze Mesh set kun je eventueel ook nog via een extra ethernetkabel aansluiten, waardoor een 'backhaul' wordt gecreëerd. Heb je een AP met slecht WiFi bereik, dan heeft deze AP toch bereik via de backhaul.
 
Bedankt voor je reactie René, maar wat betreft bereik en snelheid geen verschil?
Dus adviseer je m4 boven de 8630?
 
Terug
Bovenaan