• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

TP-Link Range Extender

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

marcel_misdorp

Hallo, hier is mijn probleem en daaruit volgend mijn vraag.

Ik heb een TP-Link 300n router, welke goed werkt. Echter bij sommige plekken in het huis (twee verdiepingen) is het signaal niet optimaal, Dit is niet een verassing en vele van jullie herkennen dit. Ook ik dacht aan range extender om dit op te vangen. Van hetzelfde merk en het opzetten is idd een fluitje van een cent.

Hier is mijn probleem:

Signaal is prima aanwezig, ook bij de moeilijke plekken, echter valt mijn snelheid van 60Mbps naar 1,5Mbps. Niet optimaal dus. Meerdere keren geprbeerd, maar elke keer weer het zelfde. Snelheid goed, en met extender ertussen, HOP snelheid weg.

Graag jullie advies en mijn waardering.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik ben benieuwd naar de antwoorden want ik heb dezelfde ervaring met een tp-link range extender.
 
Welke snelheid heb je ingesteld op je range extender? G of N?
Maximale snelheid ingesteld?
 
In elk geval moet die extender zo dicht bij de hoofdzender staan dat hij daarmee een perfecte verbinding kan onderhouden. En ik denk dat het daar nu aan schort.
 
In elk geval moet die extender zo dicht bij de hoofdzender staan dat hij daarmee een perfecte verbinding kan onderhouden. En ik denk dat het daar nu aan schort.
Daarmee gaat het doel van de extender verloren.
 
Als extender heeft hij echt een sterk signaal nodig. Als je hem daar neerzet waar de ontvangst al problematisch is, zal hij ook problemen hebben de verbinding te onderhouden. En zelfs zoveel energie in re-transmits stoppen dat er geen ruimte overblijft voor andere verbindingen. Je kunt hem dan beter halverwege de hoofdzender en het probleempunt plaatsen. Principieel moeten de zones van goede ontvangst elkaar overlappen bij gebruik van een extender.

Je kunt dit apparaat ook in accesspoint mode schakelen. Dan moet hij via kabel met de hoofdzender verbonden zijn. Bij zo'n schakeling mogen ze veel verder van elkaar af staan en hoeft hun bereik zich niet eens te overlappen.
 
Ik precies dezelfde configuratie staan, ik haal snelheden rond de 11Mbps.
Het probleem herken ik ook, zonder extender veel sneller dan met extender.
Het enige wat ik kan vinden op internet is dat met een Range Extender je snelheid halveert.
 
RE:Range Extender

Ieder bedankt voor hun reactie:

De units staan ver genoeg van elkaar af, omdat idd dat juist de intentie is. Een kabel is geen optie voor mij en beide staan op N. Ik heb het iig na 5 dagen opgegeven, want mijn Internet neemt dramatisch trage snelheden aan.

Deze mag van mij gesloten worden. Thanks.
 
Een range extender hoort tussen de zender en de ontvanger te staan.
Dus als je een huis hebt met begaande grond,1 ste verdieping,2 de verdieping dan zet je de range extender op de 1 ste verdieping.
Daarnaast moet je kijken of de zenders elkaar niet storen dus allebei op een ander kanaal instellen , stel je modem/router zend uit op kanaal 1 dan stel je de zender van de range extender in op een kanaal die er zo ver mogelijk vandaan is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan