• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

To DHCP or not to DHCP

Status
Niet open voor verdere reacties.
K

kjbolhuis

Hallo,

Vorige week heeft de monteur van Ziggo Zakelijk de Ziggo Cisco Wifi modem.router geplaast en internet naar zakelijk omgezet. Op de plek van de Cisco zat eerst een Ubee bekabelde modem. Het is ingericht volgens schets: https://www.plaatjesdump.nl/upload/3f92fd28c12a536f8df1400ccf934bf8.jpg.

Waar en hoe moet ik beginnen met zoeken om de vaart er weer in te krijgen. Met name de snelheid tussen de nas en de laptops is nu erg laag. Veel lager dan voordat de nieuwe modem/router is geplaatst.

De instructie van router achter router heeft er toe geleid dat de verbinding naar het internet plat ging na een enige tijd en zelfs met een rechtstreekse kabel tussen de cisco en een laptop kon ik er niet meer bij. Na een reset (met de paperclip) werkte het weer.
 
NAT router achter NAT router is per definitie een slechte oplossing, gewoon niet doen, en al helemaal niet in een bedrijf!

Gebruik een access point voor die WiFi verbindingen, of kijk of je de router in access point mode kunt zetten.

Gebruik bij voorkeur één grote switch, een 16 of 24 poort uitvoering als dat qua bekabeling te doen is.

Eén NAS is geen NAS voor een bedrijf, neem er bij voorkeur twee waarbij de één synced met de ander. Zet ze in verschillende ruimtes, veiliger bij brand. Denk er aan dat 80% van de bedrijven waarbij de data opslag verloren gaat door brand binnen een paar maanden failliet zijn.

Kun je die tweede NAS elders plaatsen via een VPN, dan is dat nog veel beter. Neem een NAS met een goede product ondersteuning, ik heb goede ervaringen met Netgear.

DHCP kan van de Cisco komen, als je daar genoeg apparaten kunt configureren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan