• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Tja :P wat is 40 giga nu als je dit leest :|

  • Onderwerp starter Onderwerp starter conciousness
  • Startdatum Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
C

conciousness

China neemt IPv6-netwerk in gebruik
Dinsdag 28 December 2004 - 16:37 - Bron: Webwereld

In China hebben 25 universiteiten toegang gekregen tot een snel netwerk dat volledig gebaseerd is op IPv6-technologie.

Acht ministeries hebben het Chinese technologische pronkstuk maandag in gebruikgenomen. Het nieuwe CERNET2-netwerk biedt snelheden van 2,5 tot 10 gigabits per seconde. Bij een test van CERNET2 werd zelfs een topsnelheid van 40 Gbps bereikt.

CERNET2 (China Education and Research Network) is vergelijkbaar met het Nederlandse Surfnet dat universiteiten en wetenschappelijke onderzoeksinstellingen met elkaar verbindt.

Het nieuwe Chinese netwerk is volgens persbureau Xinhua het eerste dat volledig gebaseerd is op de IPv6-technologie, de opvolger van het huidige IPv4. Voordeel van IPv6 is onder meer dat het een oplossing biedt voor het huidige tekort aan uit te geven IP-nummers.

De 25 Chinese universiteiten hebben gezamenlijk 5 miljoen yuan (443.000 euro) bijgedragen. Verwacht wordt dat het aantal aangesloten universiteiten zal stijgen tot honderd.

De infrastructuur van CERNET2 is aangelegd door Tsing Bit-Way en Huawei Technologies. Huawei kwam onlangs nog in het nieuws omdat dit bedrijf voor Telfort in Nederland een UMTS-netwerk gaat aanleggen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan