• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Tipje voor potentiële router aanschaffers

  • Onderwerp starter The Viper
  • Startdatum
T

The Viper

Natuurlijk willen we allemaal goedkoop uit zijn maar inversteer in een beetje kwaliteit. Er zijn ongetwijfeld mensen waarbij het allemaal wel goed zal werken maar merken zoals Sweex, Edimax, Sitecom, Belkin etc. staan gewoon garant voor problemen simpelweg omdat het gewoon japakadassie spul is.

Het zijn altijd dezelfde merken waar de problemen over gepost worden.
Ik ben beroepsmatig een hoop van die zooi al tegen gekomen en heb zelf ook een Edimax router gehad. tegenwoordig zijn de gerenomeerde merken echt niet zo duur meer en het bespaard je vaak een hoop ellende om iets meer geld uit te geven. Vooral een merk zoals Linksys levert gewoon super spul, wat ik ook beroepsmatig gebruik, en is echt niet veel duurder dan bovengenoemde merken. En voor degene met wat meer geld is er natuurlijk altijd nog Draytek.

Sorry, maar moest ik ff kwijt na het lezen van sommige posts in dit gedeelte van het forum.
 
maar merken zoals Sweex, Edimax, Sitecom, Belkin etc. staan gewoon garant voor problemen simpelweg omdat het gewoon japakadassie spul is.

Ben ik het totaal niet mee eens ik gebruik al een jaar probleemloos een router van Sweex dus laat de benaming japakassie spul maar weg. ;D
 
maar merken zoals Sweex, Edimax, Sitecom, Belkin etc. staan gewoon garant voor problemen simpelweg omdat het gewoon japakadassie spul is.

Ben ik het ook niet mee eens.

Hebben hier met teveredenheid ook al maanden een sweex router er tussen hangen. Nooit geen problemen met dat ding.
 
Computerzaken hebben liever tevreden klanten dan klanten die komen klagen dat de router niet werkt. Als de genoemde routers zo slecht zouden zijn, dan mag je veronderstellen dat ze die echt wel uit het assortiment nemen en overstappen op een ander merk.
Kortom die routers werken over het algemeen goed.
Maar ik ben het met DocsisSpeed eens dat de kans op problemen bij die routers groter is. Kwaliteit kost geld.
 
Zoals ik hierboven al vermelde zullen er ongetwijfeld gebruikers zijn die geen problemen ondervinden en waar het allemaal prima draait.

Aangezien de routers niet defect zijn maar gewoon problemen hebben met instellingen zoals b.v het forwarden van poorten, packet loss of gewoon simpelweg gebruiksonvriendelijk zijn worden ze niet naar de winkel terug gebracht.

Buiten dat is het niet aan iedere winkel om voor zichzelf te beslissen welke routers ze leveren. Dit ligt aan bv de contracten tussen leveranciers en retailers. Er is vaak besloten om een hele lijn van een bepaald merk in het assortiment op te nemen. Ook kan niet iedere computershop dealer worden van een bepaald merk.

De Fiat dealer op de hoek wil waarschijnlijk ook liever bmw's verkopen maar er zit er al één in de stad dus dat kan ie dan ook vergeten. Maar die BMW blijft toch kwalitatief beter terwijl er ook Fiat's zonder problemen zullen rondrijden. ;)
 
Terug
Bovenaan