• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

tip voor een beter Digitaal beeld

Triple_NL

Quality Member
Berichten
1.859
Internet
  1. KPN
Digitale TV
  1. KPN
in het forum alhier vaak gelezen dat het beeld van de digitale tv van UPC tegenvalt. blokjes streepjes etc etc orde aan de dag. Vaak wordt het toegespitst aan de CAI bekabeling in de woning.... terecht echter vergeet hierbij de SCART KABEL niet

ook ik had streepjes op verschillende kanalen (VOO , NET5, NED2, reality TV) ...aan de kabels in huis ( KOKA97 met alles hirschmann en afgeschermd voor radiosignalen) lag het echt niet. Analoge TV is overal prima en de box reageerde ook goed overal.

Probleem is verholpen door de ultra goedkope scartkabel die je bij de mediabox krijgt te vervangen voor een betere (goldplated , afgeschermd, noem het maar) . En de horizontale strepen zijn weg.

de meegeleverde scartkabel is namelijk niet afgeschermd voor de ether frequentie van DVB-TV alhier.

kost een eurootje of 15 voor een knappe kabel, maar dan heb je ook wat !

Succes !
 
Klopt, hier precies hetzelfde...
Box binnengehad, alles aangesloten, kwaliteit was zwaar onder de maat, eindstand: gewoon weer analoge tv gekeken die avond :9
de volgende dag ben ik naar een van de betere electronicazaken gerend
scart kabeltje van 20 euro gehaald
aangesloten
en sindsdien zonder problemen DTV van UPC, eindstand : Zeer tevreden !! :6
 
En wat voor kabel hebben jullie tussen de WCD en de mediabox?
 
Op het risico af dat ik erg negatief klink wil ik toch een nuance aanbrengen.
Je geeft aan dat de beeldkwalitewit onder de maat is door blokvorming en strepen. De strepen kunnen inderdaad veroorzaakt worden door een beroerde scartkabel; de scart kabel heeft echter GEEN invloed op de blokvorming. (hier kan de bekabeling tussen het aansluitpunt en de decoder een probleem veroorzaken)
 
Aha, ik dacht dat het wel een redelijke scartkabel was. Ik ook strepen door het beeld bij donkere beelden. Bij mij zijn ze niet horizontaal maar verticaal.
 
Heb vanmiddag een Oelbach scart gekocht. Heb mijn sat. receiver met tv mee verbonden. Volgens mij is het beeld iets beter, geen spectaculaire verbetering wel beter. Mischien zit het tussen de oren, maar de kleuren en het beeld lijken helderder.

Wou eerst uitproberen. Maar ga ook de Mediabox mee verbinden :)
 
ff zeveren hoor...
Het onderwerp zou moeten zijn: tip voor een beter analoog beeld van je digitale tv (mediabox).

Het beeld is nml helemaal niet digitaal, omdat je via scart alleen analoog signaal hebt.
Je spreekt van digitaal beeld als de box HDMI of DVI heeft en naar mijn weten voorziet dat ding daar niet eens in.
Via HDMI/DVI naar een zelfde ingang op een plasma of lcd tv is digitaal beeld, al het andere is en blijft analoog.

Wil je een zo goed mogelijk analoog beeld zonder of met zo min mogelijk vervorming of interferentie op de kabel, kies dan een dubbel afgeschermde OFC (Oxigen Free Cable) met een gemiddeld prijskaartje van ca 30,= p/mtr. Alle bouwmarktkabels en de bij de box geleverde scart kunnen rechtstreeks de kliko in. Monstercable van boven de 100,= voor 1 meter gaat me wat ver, maar investeer in ieder geval in deugdelijke signaalkabels.
Dat geldt ook voor de rest van je apparatuur (s-video, component ed). Ik zie zo vaak mensen met een goede audio/video receiver, lcd tv en dvd met belabberde bouwmarktkabels, dat de tranen ervan in je ogen springen.

HQ is bijvoorbeeld een merk dat goede en toch betaalbare kabels maakt.
https://www.hqproducts.com/nl/products/audiovideo/videokabels
 
Toch zonde dat jezelf moeite en kosten moet maken om beter beeld te krijgen, vind dat als upc zoiets uitbrengt het gewoon goed moet zijn zonder zelf vanalles aan te moeten passen :9
 
Terug
Bovenaan