Time of day rules

  • Onderwerp starter adriaanvanboxtel
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
A

adriaanvanboxtel

Ik heb een cisco epc 3925 en wil hier Time of day rules instellen ,zodat er geen internet beschikbaar is tussen 23.00 uur en 06.00 uur .
Heb al van alles geprobeerd maar het gaat mij niet lukken , wie kan mij helpen.
Bij voorbaat dank .
 
Dat zal heel ingewikkeld worden. Ik zelf heb de Ubee en daar zitten dezelfde functies op die volgens mij vergelijkbaar werken.

De gehele instelling van de Parental Control is lastig en niet echt rechtlijnig. Voor 1 instelling moet je op verschillende plaatsen iets instellen. Gezien de complexiteit van dit geheel vind ik de geavanceerde handleiding ronduit slecht. Je hebt er gewoon niets aan en dat zal op de Cisco vergelijkbaar zijn. Bij de eerste twee pogingen dit te configureren heb ik het steeds opgegeven. Pas bij een derde poging kreeg ik het voor elkaar. Het is een stuk lastiger dan wifi instellen of portforwardingen in te stellen. En daar hebben de meeste mensen al problemen mee, dus snap ik niet dat Ziggo het in deze vorm toevoegt een ook nog verwacht dat gewone mensen het kunnen gebruiken.

Advies is dus eerst een 4 jarige studie IT te volgen voordat je hieraan begint. :wink:

Maar goed, zonder gekheid. Je kunt verschillende regels met tijden aanmaken. Vervolgens maak je, op een andere pagina, per gebruiker een account aan. Daar zie je al dat de eerder gemaakte regels bij de gebruiker staan. Voor die gebruiker kun je er dan 1 regel uit selecteren.

Als je dan Parental Control aanzet krijg je altijd eerst een inlog scherm te zien zodra je het internet op wilt. Dit geld zelfs als je het internet op wilt vanaf een computer die je als 'vertrouwd' aangemerkt hebt. Daar voer je je gebruikersnaam en wachtwoord in. Afhankelijk daarvan kiest hij een regel. Voor de kinderen kan de tijd dan b.v. voorbij zijn, maar als je als ouder inlogt kun je wel altijd internetten.

Dit werkt ook perfect als je er een tweede modem achter hebt zoals ik. Ik raakte echter gefrustreerd dat ik altijd die codes weer moet invoeren en heb het na een paar dagen weer uitgeschakeld. Maar ik werk op een mac en daar kan ik ook in de computer zelf per account instellen hoe lang en wanneer iemand mag internetten. En dan heb ik er onder mijn hoofdaccount helemaal geen last van.

Het is eigenlijk vreemd dat er op dit forum niet een aparte rubriek is voor dit soort instellingen. Nu stel je de vraag in 'routers', maar het zou eigenlijk een eigen topic ingang moeten hebben. En ik heb het altijd vreemd gevonden dat hier zelden vragen over zijn, terwijl het forum vol staat met standaard vragen over simpele zaken. Als je zoekt op dit forum zijn er maar een paar vragen over dit onderwerp, maar nooit met een bevredigend resultaat. Of ben ik zo dom en is het voor alle anderen wel direct duidelijk?
Ziggo zou hier gewoon een goede handleiding over moeten schrijven als ze deze instellingen serieus nemen. :-P
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan