• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

thuisnetwerk?

Status
Niet open voor verdere reacties.
R

rinaldo117

Ik heb het volgende probleem.Ik heb twee pc's met elkaar verbonden door middel van een router.Op alle twee de pc's doet internet het goed.Nu wil ik zorgen dat ik op mijn tweede computer ook kan printen en hoe kan ik ervoor zorgen dat ik mijn bestanden ook op de andere computer zie?Moet dit door middel van een extra 'virtuele schijf'?Wie kan mij dit uitleggen?
 
Welke besturingsysteem heb je?
Als je xp hebt dan kun je gewoon de wizard thuisnetwerk gebruiken. Als je klaar bent ga je naar deze computer en klik je met de rechter muisknop op de harde schijf die je wilt delen (zodat je deze zichtbaar kunt gaan maken) je vraagt de eigenschappen van de betreffende schijf op en selecteert het tabblad delen. Even vinkjes zetten bij het delen en of je bestanden mag wijzigen.
 
Ik heb op 1 computer windows xp en op de andere windows ME (millennium).Dit heb ik al geprobeerd,maar als ik bijvoorbeeld de harde schijf van de ene computer deel,dan krijg ik die bestanden niet te zien op de andere computer.
 
Ik had in het begin ook wat probleempjes van dat soort...
Toen kwam ik er achter dat ik 'client for microsoft network' of zoiets moest installeren ("aanvinken") bij mijn netwerkverbindingen. Daarna waren de probs opgelost...
Dit was wel op 2 pc met xp
 
Een Firewall was bij mij de boosdoener die het delen van mappen en printer onmogelijk maakte. XP heeft een ingebouwde firewall , staat die wel uit ?
 
Waar kan ik in windows xp een windows aanmelding in een client voor microsoft netwerken veranderen?
 
TCBEdge,moet ik dan een Service of Protocol installeren bij Client?
 
TCP IP =  protocol waarmee de pc's met elkaar communiceren
Client voor Microsoft netwerken = Service

Handige site https://www.tekstenuitleg.net/internetdelen.php
Zit ook een uitgebreid forum bij
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan