Thomson mediabox analoge signaal

  • Onderwerp starter xenoflits
  • Startdatum
X

xenoflits

Ik heb al geruime tijd die mediabox, denk dat ik een van de eerste was die het gekregen had, maar nu ben ik na lange tijd nog steeds niet uit hoe ik het sneeuw op analoge signaal weg krijg.

Ik moest de eerste kabel vanaf de muur direct in de mediabox steken. Vanaf de mediabox gaat er een scart kabel naar mijn tv waardoor ik dus digitale tv kan kijken zonder sneeuw of haperingen. Vanaf de mediabox gaat er een kabel op de RF-out naar mijn tweede tv, waar ik analoge tv kan kijken, maar het sneeuwt. Ik heb deze kabel vervangen met drie andere kabels waaronder twee dure afgeschermde kabels met afgeschermde koppen, maar het lijkt erop dat de RF-Out van de mediabox geen goed signaal kan versturen. Is dit een probleem van de mediabox of zie ik iets over het hoofd, want met de Sagem box die ik eerst had werkte deze setup perfect.
 
Het kan zijn dat jouw coaxsignaal te zwak is, of slecht is.
Veel apparaten die een coax doorlussen zoals zo'n mediabox, versterken het signaal ook.
Heb jij een zwak signaal met dus relatief veel ruis etc. dan wordt die ruis ook versterkt en krijg je slecht beeld.
Digtaal heb je daar geen last van omdat er in een digitaal signaal een foutcorrectie ingebouwd zit.
Je hebt dus ook bij een zwakker / slechter signaal nog een goed beeld. wordt het nog zwakker / slechter dan krijg je geen beeld meer.

Sluit de 2 tv eens rechtstreeks aan op de kabel, dus voor de mediabox, dan krijg je een idee hoe het signaal is.
Controleer ook of alles voor de mediabox van goede kwaliteit is. Dus kabel, pluggen etc.
.
 
Ik haalde de kabel van de rf-in uit de media box en zette deze op de kabel die op de rf-out zat, hierdoor kreeg ik beeld zonder sneeuw op mijn tv's. Kan het zijn dat die versterk functie van de mediabox niet aanstaat/kapot is?
 
Wat het preciese probleem is weet ik niet, maar het lijkt dus in de mediabox te zitten, of zoals eerder gezegd een zwak / slecht signaal.
Hoe dan ook hiervoor moet je contact opnemen met UPC. Het probleem zit hoe dan ook in hun spullen.

Succes
 
Terug
Bovenaan