• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

test van de gemiddelde internetter tegen de gemiddelde upc hd medewerker

  • Onderwerp starter opsokkebolje
  • Startdatum
O

opsokkebolje

okee hier de test van de gemiddelde internetter tegen de gemiddelde upc hd medewerker.

al jaren heb ik chello en upc telefonie tot voor kort met redelijke tevredenheid op enkele incidenten in het verleden na.
het was vakantie tijd toen ik en mijn buren erachter kwamen dat geen enekele dienst van upc bij ons meer werkte. zowel telefonie als internet als digi tv was uitgevallen. tsja kan gebeuren was onze reactie maar ff de helpdesk bellen. melding gemaakt en het zou geregeld worden etc..
volgende dag nog niks en weer bellen , dit tot 5 dagen lang toe . dan ik weer bellen dan de buren weer bellen en steevast antwoord storing staat nog open word aan gewerkt. de 5e dag kreeg ik een upc medewerkster aan de lijn die er nog al van schrok dat we al 5 dagen zonder zaten. ze begon ff te sneupen en had alles in 10 minuten weer online, ze gaf wel aan dat het retoursignaal niet helemaal top was. tja dat was onze eerste verbazing tig medewerkers aan de foon gehad niemand die er wat aan kon doen en dit vrouwtje losste het ff in 10 minuten op. echter kort daarna begonnen de ergernissen weer . steeds viel er wel wat uit en kwam later weer terug , nog verscheidenen malen gebeld met de hlpdesk en die doorlopen de standaard procedure modem reset etc. en geven de schuld aan de router en of coax kabel. op mijn wedervraag hoe de digitale tv of telefonie van de buren niet goed kan functioneren door mijn router , tja daar word overheen geluld. ik probeer dus nu al 2 maanden die mensen aan het verstand te krijgen dat hier iets mis is met het signaal . de buren en ik hebbebn exact dezelfde problemen en dat ligt dan aan mijn coax kabel of router zeker?
is het nou zo moeilijk ff een monteur dat kastje voor aan de weg te laten na meten? het is toch duidelijk dat het probleem daar zit of bij hen in de centrale?
 
jah helemaal mee eens.

Ik had een tijd geleden ook dat ik de heletijd een hoge ping had en mijn internet viel steeds uit. Naar iets van 15 x bellen ( en dit is niet overdreven ) kwam ineens iemand erachter dat het kastje voor bij het huis niet goed werkte of zoiets ( iets wat de andere 14 mensen bij de HD ook makkelijk hadden kunnen zien ). Er werd beloofd dat het gemaakt zou worden en die dag erna was het weer ok. Sommige mensen daar kijken gewoon niet verder dan hun neus lang is en geven de schuld aan alles wat niet met UPC te maken heeft.
 
misschien kan 1 van de UPC mededewerkers dit probleem voor hem oplossen
 
Hallo, Als je de HD weer aan de telefoon krijg geef dan aan dat het om een blokstoring gaat wil soms wel eens helpen. Een blokstoring is dat er meer mensen last hebben van precies dezelfde storing. Meestal zit de storing ergens in de wijkcentrale van Upc of in een verdeelstation bij je in de straat of directe omgeving.
 
Dat er goede en minder goede medewerkers bij die helpdesk zitten heb ik ook wel gemerkt toen ik afgelopen woensdag mijn Chello/telefonie ging aansluiten zeg.
Het modem kwam niet online, dus helpdesk bellen...
Kan wel 3 uur duren was het antwoord, wacht u het even af.
Na drie uur nogmaals gebeld, nee het kan wel 8 uur duren.
De volgende ochtend gebeld, en toen moest ik van de HD medewerker een test doen met mijn Digitale kabel ontvanger.
Oh het retoursignaal staat uit, dat ga ik voor u aanzetten en binnen 2 uur heeft u telefonie en internet.
Na 3 uur nog modem niet online.
Weer de calldesk gebeld maar inmiddels zat ik op mijn werk.
-Nee het signaal is niet goed en dat ligt aan de bekabeling binnen.
Maar hij zit direct aan de kabel van UPC, de blauwe kabel bij het aansluitpunt.
-Nee UPC gebruikt alleen groene kabels.
Dat kan wel zijn, maar bij onze wijk liggen er blauwe kabels, ik woon hier al een aantal jaar en heb verschillende UPC diensten gehad, en dit is echt het aansluitpunt.
-Nee UPC heeft alleen groene kabels, en ik stuur een monteur om het "signaal te installeren"
Oh, heeftie daar een hele doos van bij zich?
-Wat bedoelt u?
Oh nee niks, weet je? Ik breng alles wel terug naar de winkel, ik ben het een beetje zat.
-Dat is jammer, maar daar kan ik ook niets aan doen.

Gelijk weer terug gebeld en nu voor telefonie gekozen (Mn half uurtje gratis helpdesk zat er al een uur op ofzo)
En deze mijnheer weer alles uitgelegd, die heeft de technische dienst gebeld, en verzekerde mij dat binnen 2 uur alles zou werken, hij zou om 17:15 terug bellen zodat ik thuis alles kon controleren.
Dus ik naar huis, en ik wist wel dat UPC niet zou terug bellen.
Thuis aangekomen werkt het modem.
Precies om 17:15 gaat mijn mobiel, UPC... Of het allemaal werkt.
Dus ik zeg dat het modem online is, en de helpdeskmedewerker vraag of ik gelijk de provisioning wil doen, dan blijftie nog aan de lijn.
Dus ik samen met de helpdeskmedewerker netjes de aanmelding gedaan, en werken....

Dus het kan wel degelijk, dr zitten ook echt goede mensen op die helpdesk, maar ik denk wel dat je het moet treffen....
 
:grin: :grin: monteur vandaag bij buren geweest, want daar zou een probleem in huis zijn. conclusie van monteur signaal te zwak. probleem zit in de bekabeling buiten en ze moeten waarschijnlijk in het kastje voor aan de weg zijn. tja en wat roep ik nou al 2 maanden tegen de helpdeskmedewerkers? ::)
 
owkido monteur is inmiddels geweest en bevestigde vrijwel meteen mijn vermoeden met zijn meet apparatuur. na een gesprekje gaf ie ook al aan dat het ff treffen is of je iemand aan de lijn krijgt die werkelijk weet wat ie zegt ;D. anyway alles is hersteld het interactieve menu van digi tv werkt nu ook (heeft nog nooit gewerkt zolang ik het heb). naar aanleiding van deze toestanden heb ik de volgende brief gestuurd naar upc.

Geachte mh/mw

In het begin van onze vakantie hebben wij te maken gehad met een blokstoring. Toen e.e.a opgelost was na 5 dagen zonder telefoon internet en digitale tv te hebben gezeten. Leek alles weer normaal. Niks was minder waar de maanden daarop hebben we de ene na de andere storing gehad net als onze buren. Allen dezezelfde symptomen waarop wij bijna dagelijks met onze mobiele telefoons de helpdesk moesten bellen aangezien de vaste aansluiting vaak niet werkte.
Nu is het zo dat ikzelf al jaren systeem en netwerkbeheerder ben en dus wist dat alles in de woning in orde was. Tja ik wilde niet eigenwijs zijn en heb vele malen met de helpdesk medewerkers de standaard procedure doorlopen, vele malen kregen mijn router en mijn coax kabel de schuld. Alles netjes gedaan wat de helpdeskmedewerker van me vroeg kabel rechtstreeeks aangesloten coax vervangen etc. zo is dit circus ca 2 maanden doorgegaan hoewel ik vanaf dag 1 elke keer tegen de medewerkers heb gezegd dat het onmogelijk is dat mijn router de oorzaak kan zijn van het telefonie of digi tv probleem van de buren. Dit moet u toch met mij eens zijn nietwaar? Ook heb ik van een van uw medewerkers vernomen dat er toch iets niet helemaal in orde was met ons signaal. Na 2 maanden is het mijn buurman uiteindelijk gelukt een monteur van upc hier naar toe te krijgen.
De monteur bevestigde al heel snel mijn vermoeden het signaal was veel te zwak en het probleem zou in het kastje aan de weg zitten of in de bekabeling welke buiten ligt.
Dit heb ik dus 2 maanden geroepen bij de helpdeskmedewerkers en vele malen uitgelegd waarom ik tot die conclusie kwam.
Telkens weer stuitte ik op onbegrip en kreeg geen enkele medewerking. Standaard procedure modem reset coax kabels checken router er tussenuit etc daar moest ik het mee doen was geen enkele reden voor een monteur werd me 2 maanden verteld.
Nu achteraf blijkt dat ik al die tijd gelijk heb gehad en 2 huishoudens hier maanden ergernis hebben gehad door een situatie die door jullie simpel opgelost had kunnen worden en buiten ons eigen bereik was, lijkt het me niet meer dan redelijk dat u ons financieel tegemoet komt. 2 maanden lang hebben we geen volledige dag van uw diensten gebruik kunnen maken, zowel digitale tv als telefonie als internet, door een storing welke door uw personeel werd afgedaan als”” ëigen schuld”
het lijkt me niet meer dan redelijk dat u ons hier in tegemoet komt
gaarne uw reactie:


tja wacht al meer dan een week op reactie ::)
 
Heb al heel lang het idee dat de helpdesks in nederland (van alle internet en telefoonboeren) opgebouwd zijn als een pyramide spel.
Er is er een met kennis en die geeft het door aan een paar mensen onderhem, die weer aan weer wat mensen onder hen etc etc.

Net als met een pyramide spel is het zo als je hoog in de pyramide komt wordt je snel en goed geholpen, Maar de kans is veel groter dat je een medewerker uit de onderste regionen van de pyramide aan de lijn krijgt. en die weten de helft van de tijd nog niet eens de goede oplossing van het scherm af te lezen.
 
yep ben ik met je eens.
helpdesk van KPN is ook een ramp. helemaal om iemand te bereiken.
das ook de enige reden dat ik de overstap nog niet maak+ uiteraard de contractduur
 
Terug
Bovenaan