• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

TeraYon 700 serie

  • Onderwerp starter hector_z
  • Startdatum
H

hector_z

heb nu een TeraYon 700 serie kabel modem.. En krijg geen ip-adres door chello toegewezen.. Ik vroeg mij af of deze modems nu anders werken dan de COM21 modems.. Of is de configuratie nu anders met deze nieuwe modem?

Heb met verscheidene pc's, ieder individueel, en ook samen op een router aangesloten aan het chello modem (TeraYon 700 serie) maar kreeg alleen een lokaal adres en met router helemaal niets.. De wan status LED'z op de Router; waneer aan het TeraYon 700 serie verbonden geven(OK.) Groen licht.. Wat aangeft dat de modem met de router verbonden is

Tot nu toe was het allemaal plug&play met IP..

Is dit een "achter de modem probleem"?

O0

grtzZ
 
de router zal het mac adres moeten hebben van je netwerk kaart waarmee je aangemeld bent bij chello.
In bijna alle routers kun je het mac adres clonen, dat wil zeggen kopieren(handmatig ingeven)

Pas als het mac adres juist is zal je van chello een IP krijgen, dan pas kan je met je router je internet verdelen.
 
je zat eerst op com21 ...had je toen een statisch (vast) ip adres gekregen ?.

je zegt dat je geen ip adres krijgt toegewezen, welk adres krijg je dan wel, een 0.0.0.0 of 169.x.x.x
 
Nee, eerder had ik een dynamisch IP-adres.. krijg alleen maar 0.0.0.0 of 196.x.x.x zelfs 196.254.x.x geloof ik.. de modem is niet van mij.. maar een kennis... leen een helpende hand.. maar deze mensen hadden het modem bij de boven-buren geplaatst nadat de eingebruiker geen "internet verbindng" tot stand kon brengen.. Het modem was werkzaam bij de buren maar toen hij weer naar beneden verhuisde kwam er geen ip adres vanaf chello's kant nu staat het modem weer boven en krijgt wel een ip..

Ik heb 3 jaar terug bij UPC gewerkt en weet dat het wel uitmaakt of je modem bij de obonee of de buren plaats ondanks het kleine dymensionale verschil.. denk dat het een administratieve fout is..
 
hector_z zei:
Ik heb 3 jaar terug bij UPC gewerkt en weet dat het wel uitmaakt of je modem bij de obonee of de buren plaats ondanks het kleine dymensionale verschil.. denk dat het een administratieve fout is..

Dat klopt niet helemaal.
Ik heb zelf een chello+ abo en heb een tijd geleden eens een router gekocht met dubbele WAN aansluiting, hiermee kun je 2 verbindingen bundelen tot 1.
Van een collega die in de regio Almere woont (ik woonzelf regio Eindhoven) kreeg ik een 2de chello Terayon modem van ca 2 jaar oud.
Hij had zijn abo opgezegd en UPC heeft nooit modem opgehaald.
Abo werkte ook niet meer.
Ik heb dat modem thuis naast mijn andere chello modem gezet op de router aangesloten(die dus 2 WAN aansluitingen heeft) en een GELDIG werkend mac adres ingegeven(gecloont)

En wat denk je? voila ik heb nu 2 werkende chello lijnen.

Dus dat verhaal dat een modem alleen op een bepaald adres/regio werkt is dus niet helemaal correct.

Ook houden we regelmatig een kleine LAN iets verderop, ik neem meestal mijn eigen modem mee omdat ik de chello+ heb, ook dit werkt zonder enige problemen op een ander adres.
Dus het maakt niks uit waar je modem staat (buren, overburen etc etc.) als het signaal maar in orde is
 
Terug
Bovenaan