• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

TeraPro vs Eurdocsis Modem

Status
Niet open voor verdere reacties.
E

EvtK

Heya,

Ik was zo een beetje aan het zoeken naar die snelheidsverhogingen van Chello en kwam al snel op dit forum uit (perfect forum btw ;D). Uit de verhalen die ik hier gelezen heb begrijp ik dat er 2 soorten modems zijn voor chello zie hier: https://chelloo.nl/Ziggo/index.php/topic,4266

Ik heb eens even gekeken naar wat voor modem ik heb, en ik heb de Terayon TeraPro Family. Kan dit problemen opleveren als upc inderdaad de snelheden gaat verhogen? M.a.w. dient de modem dan vervangen te worden?

Alvast bedankt
 
Dit is al meermalen besproken; de modems kunnen volgens alle ingewijden gewoon mee zonder enige problemen.

En indien dit niét het geval blijkt te zijn ga ik hoogstpersoonlijk naar het hoofdkantoor van UPC om wat mensen te lynchen.
 
er is ook geen kwaliteitsverschil aan te wijzen tussen de verschillende modems en hun platformen?
 
EftheM zei:
er is ook geen kwaliteitsverschil aan te wijzen tussen de verschillende modems en hun platformen?
Het doscis platform heeft minder last van het "buurman effect" omdat docsis er voor zorgt dat je een eigen virtuele oprit hebt. De bandbreedte verdeling vind dus niet meer plaats op het lokale netwerk, maar wordt gestuctureerd afgehandeld door het head end waar de zogenaamde UBR's staan. De provider moet er alleen voor zorgen de head ends in meegroeien met het aantal kabelmodems. zodat er op head end niveau geen "buurman effect" plaatsvindt.

Het bovenstaande is het grote voordeel van docsis t.o.v. andere kabelmodems zoals terayon en com21.
 
hey das een mooie uitleg.. bedankt..

maar gebaseerd op die uitleg: kun je chello vragen om het omruilen van de modem.. aangezien de eurodocsis voor betere resultaten zal zorgen. Uiteraard moeten alle gebruikers van chello dezelfde kwaliteit kunnen krijgen.
 
Zal afhangen ook in welke regio je zit....niet elke regio is al Eurodocsis geschikt gemaakt....
voor zover ik weet...

Bellen naar de helpdesk en je weet waar je aan toe bent en of het kan.
 
EftheM zei:
Uiteraard moeten alle gebruikers van chello dezelfde kwaliteit kunnen krijgen.
Dat zou mooi zijn, idd. Echter heeft de ervaring ons geleerd dat dit nu niet het geval is, en ook nooit zo is geweest. Daarom denk ik niet dat er in de toekomst een eerlijke verdeling van kwaliteit onder de gebruikers komt te bestaan. Het spijt me, maar als ik opnieuw zou moeten kiezen, dan had ik KPN niet laten afsluiten en zou ik een adsl abotje nemen. Elke dag irriteer ik me aan de slechte communicatie van Chello/UPC naar haar gebruikers, alsmede de superslome upstreamsnelheden. Ik hang - bij wijze van spreken - aan een laatste strohalm, wat in dit geval de geruchtenstroom rondom de snelheidsverhogingen is. De strohalm wordt echter steeds dunner, en weldra zal ik dan ook van het Chello platform vallen, de ADSL zone in..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan