• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

televisie signaal (en servicedesk medewerkers)

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Lvdveen
  • Startdatum Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
L

Lvdveen

Hallo,
Intussen ben ik al ruim 10 jaar trouwe klant van Ziggo, en tot voor kort ook altijd erg tevreden.
Echter, sinds de migratie/ samenvoeging van Ziggo en UPC in Emmen op 16 januari ging het fout.
Februari:
Vaak geen signaal en E-meldingen. Beeld blokt en opnames mislukten doordat signaal zwak was of zelfs wegviel.
Begin februari ben ik begonnen met bellen. Gedurende deze maand heb ik 2 monteurs in huis gehad. De eerste heeft enkele connectoren vervangen en is vertrokken. Dit bleek niet afdoende en later nogmaals gebeld. Uit "coulance" stuurden ze nog een monteur. Ook deze heeft enkele connectoren vervangen, heeft een paar coaxkabels omgewisselt op de versterker en was ook weer vertrokken. Had de eerste monteur zijn werk dan niet goed gedaan? Hopen dat het beter gaat.
Maart/ April:
Het is een tijdje rustig omdat ik ook niet elke dag voor de televisie zit of steeds bezig ben met opnames; dus het leek een tijdje goed te gaan. Toch bleek het een tijdje later weer minder te worden. E-meldingen verschenen weer en nog steeds opnames die mislukten.
Mei:
Uiteindelijk vorige week toch maar eens gebeld omdat het niet acceptabel is. E-meldingen intussen een paar weken lang al
niet meer gezien, maar nog steeds zakt het signaal weg tijdens opnames. Hierdoor mislukken de opnames af en toe; in mijn geval steeds
op Veronica.
Verder viel mij op doordat ik op mijn.ziggo.nl had ingelogd dat daar nog steeds dan mijn internet 30/3 Mb was; dit terwijl
alle abonnementen nu met 40/4 Mb beginnen. Goed moment om mijn tv-signaal problemen en deze vraag neer te leggen bij de servicedesk.
Op donderdag 21 mei dus gebeld. Uitgelegd dat mijn internet abonnement volgens mijn.ziggo.nl 30/3 Mb is. De betreffende vrouw wilde mij niet laten uitpraten en bleef door mij heen praten terwijl ik mijn vraag uitlegde. Ze bleef er maar op hameren dat de snelheid waar ik voor betaal niet de gegarandeerde snelheid is (snap ik, ik weet dat er overboeking gebruikt wordt) en ik dit niet met een speedtest moest bekijken.... ik heb helemaal geen speedtest gedaan!!! ik keek naar mijn contract gegevens op mijn.ziggo.nl. Dit heb ik geprobeerd uit te leggen, tot 3 keer toe en daarna het gesprek maar beeindigd.
Later heb ik terug gebeld en kreeg ik een jongeman aan de lijn (afdeling storingen). Ik heb hem uitgelegd dat ik problemen heb met mijn signaal op televisie en hem verteld dat de snelheid van internet niet klopte in mijn.ziggo.nl. Ik werd direct doorgezet naar de afdeling "Alles-in-1"-problemen... huh? bestond die afdeling ook al??
Oke, ik heb 1 uur en 47 minuten gewacht en dat leuke muziekje aangehoord. Tussentijds heb ik via mijn mobiel nogmaals Ziggo
gebeld, binnen 10 minuten had ik iemand aan de lijn. Ik vroeg hem hoe lang de wachttijden waren omdat ik al bijna 2 uur in de wacht stond op de andere lijn. "Oh, hang maar op, dat gesprek komt nooit meer" was zijn antwoord. Nou, leuk!
Nogmaals, en intussen met iets meer frustratie, mijn probleem uitgelegd en dat ik nu mijn probleem eens opgelost wil hebben. Hier zijn we niet uitgekomen en uit beleefdheid heb ik maar het gesprek beeindigd voordat ik alleen maar boos kon reageren. (Ook ik heb op een servicedesk gewerkt, dus begrijp dat ze niet op gevloek, getier en gescheld zitten te wachten)
Ik heb met hem afgesproken dat ik wel terug belde als ik daar weer aan toe was, aangezien ik ook vanaf mijn mobiel belde op dat moment (andere lijn nog steeds een leuk muziekje) en ik mijn kosten niet hoger wilde maken.
Een tijdje later heb ik nogmaals gebeld. Wachttijden waren zodanig lang dat ik dacht, ik probeer het wel eens anders. In het keuzemenu heb ik gekozen voor "ik wil een product bestellen", en ja hoor, gelijk iemand aan de lijn!!! Hoe is het toch mogelijk?? geluk of is dat de best bezette afdeling van Ziggo om maar iets te verkopen. De service afdeling daarentegen
heeft standaard 10 minuten wachttijd en dit kan al snel oplopen als je op het verkeerde moment belt.
Nu nogmaals mijn probleem uitgelegd aan de "ik kan je alles verkopen" medewerker. Hij heeft al mijn gegevens erbij gepakt en zag onmiddellijk het probleem. Je hebt een nieuw modem nodig, nieuwe splitter en je krijgt er gratis een horizon box bij en veel sneller internet. Dan zijn al mijn problemen opgelost. *flapper met mijn oren*. Ik vroeg nog of hier een addertje onder het gras zat... Nee! was volmondig het antwoord. Ik vond het al vreemd met mijn Alles-in-1-basis abonnement dat ik opeens 120Mb internet kreeg, dus nog even doorgevraagd. Bleek dat hij mij het duurdere abonnement wilde verkopen. Ik heb duidelijk aangegeven dat ik dit absoluut niet wilde. Maar een ander modem (2.4 en 5ghz, blabla allemaal details) was voor mij wel akkoord. Ik ben intussen allang blij als mij probleem opgelost wordt. Vol vertrouwen wacht ik af, al snap ik niets van zijn oplossingsvermogen; een verkoper ziet door de telefoon mijn probleem en 2 monteurs in mijn woonkamer krijgen het niet voor
elkaar...
Dinsdag 26 mei; ik krijg een brief in huis van Ziggo.
"Bedankt voor de overstap naar...." huh??? ik ben niet overgestapt en ik wil niet overstappen!!!
Donderdag 27 mei:
Pakketje van Ziggo ontvangen (17.00 uur). Leuk! Zit er een Humax HD ontvanger in.... Wat moet ik daarmee als ik nu een Humax IHDR-5200C recorder heb waar ik mee kan opnemen? En geen modem, versterker of splitter te vinden in de doos.
Nogmaals gebeld met Ziggo servicedesk (18:30 uur). Nu met de afdeling "status van uw bestelling"... "Wanneer wordt mijn pakketje bezorgd? Die moet al bezorgd moeten zijn was het antwoord. Dus uitgelegd dat er wel een HD ontvanger bezorgt was, maar dat dat alles is behalve waar ik op zat te wachten... Ook hier weer uitgelegd dat ik ook een brief heb gekregen met de bevestiging dat ik een nieuw abonnement heb... zucht. Ik wil geen ander abonnement! Ik wil mijn probleem opgelost hebben!!! Nogmaals
uitgelegd als ik een opname maak en op een andere zender aan het kijken ben dat de opname mislukt.
De aardige vrouw heeft mij 3x in de wacht gezet om gegevens erbij te pakken, te overleggen met een collega en nog eens te overleggen omdat zij, als eerste, nu eindelijk mijn probleem begrijpt... HOERA!!! De oplossing is nabij.
Tijdens de ruggespraak hoor ik een nieuw leuk muziekje... even wachten... ik hoor wat gekraak en wat pieptoontjes en....
"Welkom bij Ziggo, druk een 1 voor...." @#$%#$^#$ Weer dat stomme bandje waar ik nooit meer uit kom.... dit keer heb ik 'maar' 40 minuten gewacht en toen maar opgehangen.
Gelijk weer terug gebeld en maar weer brutaal de verkopers opgezocht, die zijn tenminste snel aan de lijn zonder wachttijd!
Voor de afwisseling nogmaals mijn probleem uitgelegd. Deze verkoper gaf aan dat hij mij begreep, het erg sneu vind, maar mij niet kon helpen. Ik moest maar bellen met de administratie (andere menu optie); hij had namelijk geen inzicht in mijn gegevens.... huh??? De vorige verkoper wist alles van mij en wist zelfs de oplossing voor mijn problemen! Word ik nou voor de gek gehouden door Ziggo? Maar oke, respect voor zijn eerlijke antwoord en nogmaals opnieuw gebeld. Nu afdeling administratie. Intussen is de wachttijd al 20 minuten. (raar he als je zo je klanten behandeld dat de wachttijden oplopen...)
Weer een vrouw aan de lijn, aan het accent te horen dezelfde die mij op 21 mei ook sprak en mij toen niet liet uitpraten...
ik had gelijk een slecht voorgevoel. Ik heb haar mijn gegevens gegeven om daarna mijn probleem uit te leggen. Het eerste was ze zei, je hebt 2 klantnummers. Ja, dat is mij intussen al bekend en heb haar verteld dat ik daar al vaker melding van heb gemaakt maar dat dat voor Ziggo moeilijk is om er 1 uit het systeem te krijgen. Ik krijg ook alle post dubbel in huis
(wel makkelijk voor als er 1 verregend is, altijd een reservebrief... :)) Na een paar keer dit verteld te hebben omdat ze me weer niet begreep vroeg ze me "ben je daar wel van op de hoogte dat je 2 klantnummers hebt?" JAAA!!! Ik bel voor mijn problemen en niet voor mijn klantnummers! Ik ben maar begonnen met de brief die ik kreeg dat ik klaarblijkelijk een nieuw
abonnement heb afgesloten. Hier heb ik haar rustig en duidelijk (anders snapte ze me niet) van uitgelegd dat ik geen ander abonnement wil. "Oh... dan moet ik je doorverbinden met een collega, dat kan ik niet" en weer werd ik in de wacht gezet. Tot mijn schrik en teleurstelling was het volgende dat ik hoorde "Welkom bij Ziggo...."

Ik heb maar opgehangen.

Nu eindelijk na 2 monteurs, na meer dat 8 medewerkers gesproken te hebben, extra belkosten op mijn mobiel, 2 avonden
socializen met mijn telefoon aan de oor, een beetje hoofdpijn, een nieuw abonnement waar ik nooit om gevraagd heb, een
ontvanger in huis die ik niet besteld heb en een hoop ergernis is mijn probleem nog steeds nog niet opgelost.

Iemand ideeën hoe ik dit verder kan aanpakken?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Dit hele verhaal op Facebook neergooien als algemeen bericht op de Ziggo page en gelijk per prive bericht hetzelfde bericht vermelden.
Zeg in het algemene bericht dat je je gegevens in een prive bericht heb gezet,anders krijg je een standaard antwoord dat het niet leuk is,dat ze je prive gegevens willen en dan ben je weer een halve dag verder.
Geef je klantnummers,adres en naam en geboortedatum door in het prive bericht (niet bij je algemene bericht)

Ik herken je bericht en weet hoe ze je in de wacht zetten,gewoon op een dode lijn waar je nooit meer iemand hoort.
Hier gaat niet snel iemand wat doen met je bericht,er zit bijna niemand meer van webcare hier en degenen die er wel zitten lezen zeer selectief (net als in het Ziggo forum zelf..)
Op Facebook houden ze er echter niet zo van dat ze "te kakken worden gezet" en daar is men sneller bereid om een oplossing te zoeken.
Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan