• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Televisie (Coax) en Data hebben zelfde kabel

Status
Niet open voor verdere reacties.
H

HenkieY

Hallo allemaal,

Ik ben al jaren gebruikers van Ziggo en heb al in meerdere huizen mijn internet en televisie aangesloten.
Nu ben ik dit weekend naar een nieuwbouw woning verhuist, verhuizing netjes doorgegeven bij Ziggo en probeerde gisteren mijn internet, en alles werkte prima.

In de meterkast zat al een een signaalverdeler (zo een als hier te zien is)
Ik had het modem aangesloten op de data aansluiting, en alles werkt.

Nu wil ik mijn tv ook aansluiten maar loop ik tegen een probleem aan.
In het huis zijn al wandcontactdozen (in woonkamer & slaapkamer) en in de meterkast zie ik de kabels daarvan netjes binnen komen. Deze zitten aangesloten op een splitter, maar daarna volgt het probleem.
De stekker die uit deze splitter komt (en waarmee de wandcontactdozen op de splitter zijn aangesloten) zijn van hetzelfde soort als de data-kabel. (Zoals deze)

Maar zoals jullie waarschijnlijk wel weten, is de aansluiting voor televisie een gewone coax aansluiting.

Om toch maar even te kijken wat er gebeurde als ik de splitter op de data-aansluiting zou aansluiten, heb ik dit gedaan, en vervolgens werkte mijn tv prima.
Maar zoals jullie begrijpen moet ik daarvoor de internet aansluiting loskoppelen...

Hoe ga ik dit oplossen? Is er hier in huis iets verkeerd aangesloten? Hebben ze gewoon rare stekkers gekozen? Of zie ik iets over het hoofd?

Alvast bedankt!
 
Die “rare” stekkers heten F-connectors, en zijn eigenlijk heel normaal. Ze hebben iets betere HF-eigenschappen dan de gewone IEC-stekkertjes en zijn nog eens goedkoper bovendien.

Waarschijnlijk hebben de vorige bewoners een splitter of versterker met dit soort aansluitingen gebruikt, zo kreeg je vroeger standaard een FRA-752/N als je interactieve TV afnam.
 
Hoe ga ik dit oplossen? Is er hier in huis iets verkeerd aangesloten? Hebben ze gewoon rare stekkers gekozen? Of zie ik iets over het hoofd?

Je hebt dus een kabel nodig met aan de ene kant zo'n F-Connector (die gaat in je splitter) en aan de andere kant een 'normale' TV stekker (die gaat in de TV aansluiting van je signaal verdeler). Als je zelf een nieuwe stekker aan de bestaande kabel gaat zetten, let dan wel op dat je een kabelkeur goedgekeurde stekker koopt. Dit moet helemaal van metaal zijn (afgeschermd). Gebruik dus geen stekker met een los plastic kapje of een metaalkleurig plastic kapje. Daarmee kun je last krijgen van storing door 4G en Digitenne. Er bestaan ook adapters.

Omdat je een splitter gebruikt met meerdere aansluitingen in huis kan het ook zijn dat je nog een versterker nodig hebt indien het signaal in de huiskamer en slaapkamer te zwak wordt. Dat is dus even uittesten. Anders kun je in plaats van de splitter ook een versterker met meerdere uitgangen kopen. Als je een 'retourgeschikte' versterker koopt kun je daar ook je modem op aansluiten. Je vervangt in dat geval je Ziggo signaalverdeler en de splitter in je huis door die versterker.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Cees,

Er zijn koppelstukjes verkrijgbaar om dit op te lossen. Je hoeft dus niet een hele kabel, maar gewoon zo'n connectortje.
 
Cees,

Er zijn koppelstukjes verkrijgbaar om dit op te lossen. Je hoeft dus niet een hele kabel, maar gewoon zo'n connectortje.

Ja dat noemde ik al in mijn antwoord. Ik had het alleen over een adapter ipv koppelstukje :wink:
 
Het zou ook kunnen dat de vorige bewoners een breedbandversterker hadden die ze mee hebben genomen en dat de TV kabels uit de diverse kamers daarop waren aangesloten.
FRA752_460.png
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan