Televisie buiten i.c.m. CI+, beste oplossing?

Nohara

Forum Gebruiker
Berichten
518
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik wil graag komende zomer een TV buiten wegzetten zodat er vanuit de luie tuinstoel gekeken kan worden naar bijvoorbeeld de Tour de France, EK voetbal en Olympische Spelen. Nu heb ik alleen geen coax aansluiting dichtbij de tuin, dus is er minimaal een kabel van 10 meter nodig. Dat brengt natuurlijk problemen met zich mee qua signaalverlies, zeker omdat ik het signaal bij de woonkamer TV wil splitten. Dus mijn vraag; welke kabels en splitters zijn aan te raden in mijn geval?

Ik heb nog een ongebruikte (extra) Technetix FRA 752 liggen, dus zou hiermee het signaal kunnen splitten in de woonkamer, maar wellicht is het beter een Hirschmann DPO 2104 aan te schaffen? Ik zou hem eventueel ook aan kunnen sluiten op mijn Soundex STV 612 die in de meterkast hangt (voor de TV’s op de bovenverdieping), maar dan heb ik een kabel nodig die 5 meter langer is en zal ik hem onder de kruipruimte moeten trekken, niet ideaal dus.

En wat betreft de kabels, zal deze kabel voldoende zijn? https://www.allekabels.nl/antenneka...MIibryhLOC5AIVzLHtCh12SAH6EAAYASAAEgKjp_D_BwE of kan ik beter zoiets kopen? https://www.allekabels.nl/antennekabel/119/1285014/antenne-kabel-verguld-professioneel.html
 
Laatst bewerkt:
10 meter heb ik nodig om op de 1e verdieping te komen. Dit werkt prima zonder een versterker te gebruiken.

Je wilt een niet Ziggo gecertificeerde kabel gebruiken. Kan mogelijk wel goed gaan. Beter is een goede kabel te gebruiken die wel gecertificeerd is. Ook je versterker is al niet meer leverbaar. Is deze wel retourgeschikt? Iets meer geld uitgeven om meer plezier te hebben zonder storingen.
 
Laatst bewerkt:
Ik zou hem sowieso op de versterker in de meterkast aansluiten, verder gaan splitten/versterken vanaf de woonkamer levert meer signaalverlies op dan 5 meter extra kabel. Ik zou ook die Soundex vervangen door de Technetix versterker.

Kijk anders ook nog even dit topic door, is al oud maar al het materiaal wat wordt besproken is nog steeds goede kwaliteit en beter dan de kabels die je hebt gelinkt:

 
Laatst bewerkt:
De Soundex doet prima zijn werk hoor, in mijn meterkast hangt het nu zo:

AOP > Versterker (FRA 752) >

  • (0-5m) Modem > Router
  • (0-10m) Soundex versterker > 4x COAX door de muren naar wandcontacten slaapkamers (10-15m kabels) > Humax 5200c + CI+ 1.3’s, alle on demand functies werken prima.
  • (0-15m) Ongebruikt
  • (0-20m) COAX direct naar wandcontact woonkamer > Humax 5200c > analoge radio
De reden dat de woonkamer TV op de +8dB (0-20m) zit is omdat dit het beste signaal geeft, heb hem hier ooit in gestopt omdat dit de enige manier was om on demand op de Cisco 8485 aan de praat te krijgen, die gebruik ik al jaren niet meer, maar ook mijn Humax (signaalsterkte 80-95%) ontvangt het signaal beter met deze sterkte.

De signalen die door de Soundex gaan zijn ook ‘perfect’, signaalsterkte is 95-100% op de slaapkamers.

Over het huidige signaal heb ik dus weinig te klagen, alles werkt perfect. De vraag is alleen of dat ook zo is als ik het signaal in de woonkamer split zonder dit te versterken (en of de woonkamer TV daar last van gaat hebben) of een 10 meter lange kabel voldoende is voor 100% kwaliteit te halen, en zoja, zit er veel verschil tussen een kabel van 6 euro en 25 euro.

Ik zal dat topic even doorspitten.
 
Die van € 6,- schermt geen signalen van buitenaf af. Is dun die dure schermt bijv. 4g signalen af en is dikker. maar ook kwalitatief beter.
 
Als je signaal nu goed is moet je gewoon zeker de kabel naar de meterkast trekken en in de ongebruikte uitgang van je Tratec versterker stoppen. Niet gaan kloten met een splitter in de woonkamer.

Je kan trouwens wel zeggen dat de signaalsterktes perfect zijn maar eigenlijk is boven de 90% (veel) te sterk, dat wil je normaal niet hebben. Maar als het in jouw situatie geen storingen oplevert tijdens het TV kijken is het natuurlijk prima.
 
Maarja, voor een tijdelijk oplossing is een kabel trekken zo onhandig. Ik heb eigenlijk de hoop dat ik met 10 meter kabel van goede kwaliteit op het uitstekende signaal van mijn woonkamer kan gaan kijken. De vraag is alleen, welke splitter en kabel voor het minste signaalverlies, ik wil vooral voorkomen dat ik veel te dure/goedkope kabels koop. Mocht het uiteindelijk niet werken, is misschien de 10 meter via de kruipruimte alsnog genoeg, anders kan ik hem vast wel verlengen, als hij op de versterker zit zal het signaalverlies niet zo heel groot zijn.

Wat betreft het signaal in de slaapkamers, ik heb het even gecheckt, enkel de CI+ TV’s zitten op 95%-100% signaalsterkte, de Humax zit een stuk lager, die zit tussen de 75 en 95%. Maar goed, het werkt allemaal zonder problemen. Heb even wat geprutst met de sterkte, maar op de CI+ TV’s zakt ook de signaalkwaliteit mee en zijn er heel soms artifacting te zien, dus misschien kloppen de cijfers niet helemaal, sterkte en kwaliteit lijken haast 1 op 1 gekoppeld. Ik laat het zoals het is.


Zijn dit betere kabels dan de eerder genoemde kabels? https://www.kabelshop.nl/Kabels/Coax-kabel/Ziggo-geschikt/Coax-kabel-Ziggo-p19318.html
 
Wat dacht je van een Chromecast? Dan kun je via de Ziggo Go app de zenders streamen naar je TV. Scheelt een hoop gedoe...
 
Wat dacht je van een Chromecast? Dan kun je via de Ziggo Go app de zenders streamen naar je TV. Scheelt een hoop gedoe...

Ik heb een Chromecast, maar er kleven toch aardig wat nadelen aan. Zo is de cast stream in een veel lagere kwaliteit tegenover coax en heb je met casten last van milde stotter, wat zeker bij sport niet fijn om naar te kijken is. Ook heeft Ziggo Go een vertraging van 30-60 seconden, met live sport en een landelijk bekeken evenement als het EK hoor je de buurt juichen of jammeren voordat het gebeurt is op jouw TV.

Dan kan ik er beter mijn laptop aan hangen en de TV als monitor gebruiken qua beeldkwaliteit. Maar eerlijk gezegd heb ik liever via coax vanwege live sport. Het Wifi signaal is overigens normaal goed genoeg voor maximale kwaliteit, maar kan wel eens spontaan wegvallen.
 
Terug
Bovenaan