• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

telefoon stoort op digitale tv

M

McBacon

Als ik wil bellen of gebeld word en de telefoon oppak da begint de digitale tv te storen en komen er blokjes
Heeft iemand dit ook ??
 
Ik heb het niet maar het is wel een bekend verschijnsel met dect. Probeer de twee uit elkaar te halen. Dus of de mediabox ergens anders of de telefoon.
 
Heb je geen Digitenne wat bekend staat om storingen van GSM of DECT apparatuur, maar UPC Digital TV en nog last van storingen :-\
 
Heb je op de analoge kanalen hetzelfde probleem?
Zo ja: hoe ziet het er dan uit?

Verder: koppel je telefoon es van je modem af en zet hem dan aan. Je zult uiteraard geen kiestoon krijgen, maar hiermee kun je alvast testen of de oorzaak zit in het kabelmodem of in je toestel.

Wanneer je storing op de dtv krijgt als je de telefoon alleen al aanzet terwijl deze niet verbonden is met je kabelmodem heb je last van interferentie/instraling. Dect-toestellen staan hier om bekend, niet alleen bij digitale tv via de kabel maar ook bij satelliet ontvangst.

Mogelijke oplossingen:
- verplaats je dect-basisstation verder van je coax-bekabeling of je mediabox af
- vervang je coax-kabels door dubbel afgeschermde (C12) kabels en connectoren.
- verwijder een eventuele antenne-versterker (welke dit signaal kan oppakken) bij wijze van test.

Als je de coax-kabel gesplit hebt vóór de mediabox: haal dan de overige coax-kabels eens van de splitter af, bijvoorbeeld die van de radio. Deze kn ook signaal oppikken van buitenaf. De meeste coax-kabels die naar radio's lopen zijn niet zo best afgeschermd. Ook bij mij niet.... foei!
 
soundwork zei:
Heb je geen Digitenne wat bekend staat om storingen van GSM of DECT apparatuur, maar UPC Digital TV en nog last van storingen :-\

Ik heb thuis en Digitenne en UPC digi. Ik heb op internet wel het e.e.a. gelezen op over het feit dat Digitenne/KPN stoort op UPC digi maar ben nog niet overtuigd. Krijg zowel van KPN als UPC geen bevredigend antwoord.
Bij mij thuis staat de Digitenne receiver onder de UPC box.
Ik zal eens Digitenne receiver loskoppelen en de stroom eraf halen als dat de oorzaak is van al die storingen zijn we gauw klaar.
 
In veel gevallen zal de ontvanger niet het grootste probleem zijn maar juist de signalen die door de ether gaan en door de ontvanger zullen worden opgepikt.

Goed voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld Amsterdam. In deze regio zit er een digitennebouquet op dezelfde (of nagenoeg dezelfde) frequentie als RTL4.

Klanten die gebruik maken van al wat oudere bekabeling of niet goed afgeschermde stekkers kunnen hiervan hinder ondervinden waardoor het signaal op de zender zwaar gestoord wordt.

Dit probleem is op te lossen door alle bekabeling, splitters, versterkers en ook connectoren te controleren. Een C-12 kabel voldoet aan de standaarden voor afscherming, waarbij deze te herkennen is door het gebruik van een dubbele ommanteling van de kern.

De kern bestaat uit een vaste koperen met daaromheen een schuimrubberen of plastic isolatielaag. Hierom heen zitten de afschermende lagen. Deze bestaat uit een zilverkleurige (dikke) folie met daaromheen een stalen of koperen vlechtwerk. Dit zorgt voor een deugdelijke afscherming van de kabel zelf.

Wanneer er dan gebruikt wordt van 'gamma' stekkers, van die metalen stekkers met een mooi wit plastic kapje op de achterkant, dan werken deze stekkers als... antenne voor stoorsignalen. Ook deze stekkers moeten dan vervangen worden om een goede afscherming te kunnen bieden.

In dat geval kun je de ontvanger wel uitschakelen, maar dat zal niets aan storing door instraling doen oplossen.

Plastic splitters of de wat goedkopere versterkers zijn ook niet altijd afgeschermd.

We leven in een tijdperk waarin afscherming van signalen voor andere signalen steeds belangrijker wordt. Zie voor meer informatie ook de informatieve site van de Stichting Aanpak Interferentie of lees hun informatie in deze PDF
 
Terug
Bovenaan