Telefoneren zonder UPC abonnementskosten nu mogelijk met de kabel !

D

dvhees

Ik bel nu al een poosje via mijn Chello aansluiting met BudgetPhone. Je kan via de PC bellen OF je bestelt eenmalig een SIP box kastje en bellen maar (PC dan dus niet nodig). Je hoeft geen abonnementskosten te betalen, je kan je UPC of KPN telefoon abonnement dus opzeggen. Als je veel belt kan je door maandelijks 5€ te betalen "postpaid" profiteren van zeer lage tarieven. Ook kan je je KPN of UPC nummer behouden, dat kost eenmalig € 16,50 en daarna € 10 per jaar.
Kortom ideaal voor UPC abonnees die het betalen voor omzetten ed. beu zijn: kijk eens op www.talkin2ya.nl. Op internet zie je direct voor hoeveel je gebeld hebt. De kwaliteit tot nu toe is prima! :6
 
Ik maak hier ook al een maand gebruik van en ik moet zeggen dat het perfect werkt. Het leuke is dat je inderdaad maar 10 euro betaald voor een jaar lang gratis telefoon aansluiting (kan geen enkele provider tegenop). alleen de ethernetadapter is nogal prijzig (maar voor 80 euro heb je het er zo uitbetaald...... KPN kost sowieso al tegen de 20 euro per maand (zonder te bellen), dus tel maar op wat je per jaar kwijt bent.

Ik vraag me alleen af of een ARRIS-modem zodanig te configureren is dat je een willekeurig Sip account kan toevoegen??? dan kan je bijv een 2e ( budgetphone) lijn naast je UPC lijn gebruiken (heb je alsnog een gratis 2e lijn op je arrismodem ;D ;D ;D

groeten,
lazyboy
 
Waarom zou je de UPC telefoonaansluiting aanhouden Lazyboy ? Dat is toch gewoon geldverspilling? Nergens voor nodig ...
 
tja,.. misschien om gebruik te maken van het gratis bellen in de avond en in het weekend?? voor de rest is het inderdaad geldverspilling als je geen gebruik maakt van het gratis bellen :)

groeten,
lazyboy
 
hee ff een vraagie
ik ben een leek in dit!
ik zit ook te denken aan een vaste telefoon.
nu lees ik dit en heb ik de site bekeken,alleen zie daar 2 telefoons ,kan je ook ergens anders een telefoon kopen die uiterraad voor internet bellen is want ik zie geen draadloze staan daar!
en is het een beetje makelijk aan te sluiten met zo'n kastje??
moet je zekers allemaal kabels weer in je huis trekken??

alvast bedankt

mr tops
 
Pilmo is veel duurder dan budgetphone, zowel abonnement, nummerportatie, hardware en gesprekskosten ! Let dus goed op voordat je een keuze maakt.
 
Ik zou denk ik toch eerder voor skype kiezen. Bij skype kun je ook skype in en out nemen. Helaas kun je met skype in nog geen nederlandsnummer kiezen, maar dit komt er vast nog wel. De tarieven voor veel landen over de wereld zijn best wel laag.
 
Budgettone biedt de volgende voordelen tov. Skype: Nederlandse nummers, werkt onafhankelijk van de PC (mbv. de standaard SIP-box), geluidskwaliteit is aanmerkelijk beter.
 
Nadelen van skype tov een Sip-account:

_ je hebt geen (nederlands) telefoon nummer.
_ Om het te gebruiken MOET je PC aan, bij een sipaccount is dit niet nodig als je een adapter of router met ingebouwde fxs poort hebt.
_ met skype installeer je (mogeiljk) spyware op je PC
_ Skype is een gesloten netwerk, werkt alleen lekker als je gesprekspartners ook allemaal SKYPE hebben geinstalleerd.

kortom: om je KPN te vervangen heb je NIKS aan SKYPE. Misschien dat hier in de toekomst verandering in komt, maar tot die tijd zal je toch aan een SIP-account moeten denken om dezelfde voordelen (of nog beter) te behalen dan bij KPN.


PILMO zou ik helemaal niet voor gaan, dan blijf ik liever nog bij KPN. als je de prijzen ziet bij PILMO (installatie, prijs per maand etc etc) dan zie je vanzelf waarom veel mensen een account bij budgetphone aanvragen.

Opwaardeerkaartjes voor budgetphone prepaid tel.nummer kan je gewoon bij het postkantoor halen,.....makkelijker kan het niet.

groeten,
lazyboy
 
Terug
Bovenaan