• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

te grote vermogen radiozenders

  • Onderwerp starter harmentiem
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
H

harmentiem

hallo.
ik heb hier thuis last met een probleem. de frequenties voor kabelradio zijn zo sterk dat zij de etherradio belasten. waardoor ik sommige radiozenders niet kan ontvangen. dat is erg iritand. ook als ik bijvoorbeeld via me radio radio538 op 102.5 zet. pakt hij gelijk de kabelfrequentie 92.8 mhz
wat kan Ziggo of ik er aan doen? want het is ook buiten zo.

heb meerdere zenders uitgeprobeerd maar gebeurd bij veel radiozenders.
 
Uit jouw schrijven kan ik niet opmaken of je met een portable radio met telescoop antenne of met een tuner(versterker) met interne/externe (kabel/FM antenne) luistert.
Wanneer je 'radio/tuner' wel op de kabel is aangesloten en ook nog wat FM zenders ontvangt die afkomstig zijn uit de ether (Free-to-Air), heb je mazzel. Dan kan het wel kloppen dat het signaal van Ziggo sterker is. Ook logisch ja. Het ligt er gewoon aan hoe je het hebt aangesloten.
Het is kabel of de 'interne/externe' telescoop/FM antenne. Niet beide.

Ziggo is een kabelaar/provider en heeft niets met de vrij in de ether te ontvangen FM zenders te maken.

Waar je wel 'storing' van zou kunnen ondervinden, zijn de steunzenders die overal in den lande staan en met een vermogen in (K)Watt uitzenden.
KPN Digitenne heeft ook steunzenders, alleen deze werken op een totaal andere frequentie en zijn voor 'digitale' DVB-T ontvangers.

Zenders die je met een 'buiten' antenne zou kunnen ontvangen:
Link en klik op Generate (locatie Joure FRL).

Hier op mijn locatie ontvang ik zo af en toe wat zenders op, die afkomstig zijn van Ziggo. Zo werk ik hier met een FM buitenantenne aangesloten op een DVB-T dongle met SDR software.
Zie mijn blog. Opmerking: zendmast Hoogersmilde weer 99%-100% operationeel, dus die lijst moet ik nog aanpassen...

René
 
Laatst bewerkt door een moderator:
heb het nog even beter uitgezogd en heb dit nog gevonden.
het is alleen om ons huis en bij de buren. en in het huis. de rest is het precies wat jij zij dat het weg komt van de versterker.
vind het wel handig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan