TCP/IP

E

egkok

Ik wil maar steeds een netwerk met chello plus. Voorheen chello classic met server en twee computers en geen enkel probleem. Nu met chello plus is het onmogelijk een netwerk te configureren. Morgen ga ik router drie kopen. Maar ik probeer ook eerst weer even de oude configuratie met de server. Als ik daar echter de chello cd wil installeren dat krijg ik de boodschap dat de tcp/ip niet goed is ingesteld. Verwijderen en opnieuw configureren doet niets. Ik gebruik de netwerkkaart waar chello op is geconfigureerd. Als ik met winipcfg het ip adres wil verwijderen en vernieuwen gebeurt er niets. Wat is dit nu eigenlijk voor een probleem.
Bij mij is dus niets veranderd behoudens omruilen van de modem in een motorola. Probleem dus bij chello plus. Heb nu al drie weken geen netwerk en probeer de hele dag lang dit wel te effectueren. wie weet raad ?

grt
egkok
 
W

wire

egkok zei:
Voorheen chello classic met server .(dat is zeker een pc) en twee computers en geen enkel probleem. Nu met chello plus is het onmogelijk een netwerk te configureren.(op die manier wel ja) Morgen ga ik router drie kopen.(succes licht aan gebruiker ipv router , maar succes (rtfm)) Maar ik probeer ook eerst weer even de oude configuratie met de server.(fout1) Als ik daar echter de chello cd wil installeren (fout2)dat krijg ik de boodschap dat de tcp/ip niet goed is ingesteld.(klopt) Verwijderen en opnieuw configureren doet niets.(klopt je dhcp't met chello config ipv router config,denk aan WAN-macadres clone) Ik gebruik de netwerkkaart waar chello op is geconfigureerd.(ok) Als ik met winipcfg het ip adres wil verwijderen en vernieuwen gebeurt er niets. (je router zal dhcp wel uit hebben. Tip stel je netwerk handmatig in :vast, geen dhcp,alleen WAN(chello)op dhcp, zie gebruiksaanwijzing router)Wat is dit nu eigenlijk voor een probleem.(foute router/computer configuratie betreft tcp/ip)
Bij mij is dus niets veranderd behoudens omruilen van de modem in een motorola.(klopt, voor een router maakt het vaak geen ruk uit wat voor modem er aan de WAN poort hangt , je hebt n.l. veel configuratie opties) Probleem dus bij chello plus. (nee, probleem bij gebruiker , Chello zal wel ok zijn)Heb nu al drie weken geen netwerk en probeer de hele dag lang dit wel te effectueren. wie weet raad ?
tip een als je je router gebruikt , alsjeblieft geen chello cdrom of quickfix gebruiken , de tcp/ip configuratie van computers achter een router (LAN), zijn totaal anders dan de standaard Chello configuratie (WAN).


grt
egkok
???

Zie tussen (...) -jes.....effe gequote.
 
Topicstarter
Topicstarter
E

egkok

waarom doet de config. met de server (=oude pc) en twee clients via een hub het met chello classic wel en met chello plus niet ???
 
Topicstarter
Topicstarter
E

egkok

48khz. <<<<<ik had twee xp computers en een Me computer als server, een HUB en chello classic en dat ging prima. Na de installatie naar Chello plus en een Motorola modem deed deze configuratie het niet meer. Wel stand alone. Na veel heen en weer gebel met Helpdesk geen resultaat. Toen een Edimax router gekocht (6104). Lukte allemaal voor geen meter terwijl uiteraard alle instructies en aanbevelingen waren geprobeerd, ook weer via Helpdesk chello. Toen ik las over Edimax problemen, met edimax gemeeld alle aanbevelingen opgevolgd, geen resultaat. Toen een Sitecom router, resultaat idem. Daar gaat het WAN ledje niet eens van branden. Ik weet na drie weken zolangzamerhand wel hoe het allemaal moet maar het werkt gewoon niet, dus ook jou kritiek en aanbevelingen geven geen soulaas. Gezien alle problemen die ik tegenkom op de forums denk ik gewoon dat Chello plus niet ok is!! Of moet ik er nou een derde router aan wagen ?? Lijkt me wel zeer onwaarschijnlijk. Twee router-firmas tegelijk ontdekt die geen deugdelijke router maken, kom nou echtnie....die derde en vierde etc doen het ook gewoon niet, zeker te weten. Dan nog iets, bij de Chello Helpdesk zeggen ze dat de upc kabel straight is, nou ook al echtnie gewoon crossed, toen ik hem straight maakte ging chello dus super langzaam!!!! Ook alles op crossed en uplink etc geprobeerd......echt dit moet een chello plus probleem zijn maar how long moet dat allemaal nog gaan duren ?????
 
W

wire

Hmmm , erg vaag...
Final test dan: ipv kabelmodem effe pctje neerzetten.

Je configureert die pc (vervangt effe kabelmodem) zo dat je instellingen op de router (WAN) gelijk zijn aan die van chello+ (dus die pc die op de routerplek staat de subnetmask van chello geven. als ip de default gateway van chello instellen.

Deze methode gebruik ik wel eens om er zeker van te zijn of het thuisnetwerk wel ok werkt. (Router WAN = fixed bij plus)

Als je nu dus met de clientcomputers wel kan inloggen/pingen naar die tijdelijk neergezette pc (zgn kabelmodem) is je netwerk ok. Dan ligt het echt aan chello.
Dan kan je gerust de helpdesk opbellen , omdat je kan bewijzen dat je thuisnetwerk ok is.

enige checks: Mac adres v/d router , komt die overeen met de mac adres die bij chello geregistreerd is (tip geef default mac adres v/d router door via helpdesk, is wat fijner na eventueel firmwareupdate.

Als je clients dus in kunnen loggen op de pc waar normaliter je kabelmodem staat , dan is je netwerk ok.

Sorry dat ik ietwat bot overkwam , maar Chello krijgt zo vaak de schuld van een niet degelijke thuisnetwerk :o

...en eeh ikzelf ben alleen klant bij UPC. (totdat er andere providers op de coax komen 8)
 
R

rd

Wel stand alone! Welke pc gebruik je dan, de me-pc?
Ik zou ook zeker geen hardware-router gaan kopen zolang je het met een software-router niet aan de gang hebt.
Welke software-router gebruik je? Of gebruik je ics?
 
Topicstarter
Topicstarter
E

egkok

Standalone gebruik ik gewoon mijn xp computer met 3 com ethernetkaart. En dan is de kabel van de modem naar de ethernetkaart dus cross en niet zoals de helpdesk beweert straight. Als ik hen straight maak (connector veranderd) dan gaat chello super slow.
 
R

rd

Dan neem ik aan dat je bij eigenschappen van tcp/ip ->3comkaart nergens iets hebt ingevuld. En bij Verbindingen in IE ook niets hebt ingevuld en niets hebt aangevinkt dus geen proxy enzo.
Gebruik deze XP-pc dan even als server en de andere XP-pc als client. Als het dan werkt dan weet je in ieder geval dat het aan de software op de me-pc ligt. Ik weet niet of je ics gebruikt maar als dat zo is en het is niet goed geinstalleerd dan krijg je het niet meer aan de gang. Je moet ics dan eerst deinstalleren, de pc rebooten en weer opnieuw beginnen. Ik gebruik zelf liever winroute of sygate.

Ik geef de pc vaste ip-adressen. Wordt op forums vaak afgeraden maar ik heb er goede ervaringen mee. Dus:
Bij de server-pc vul je bij tcp/ip -> netwerkkaart-hub het volgende in:
ip-adres 192.168.0.1 / 255.255.255.0
wins-conf disable
gateway niets invullen
dns-conf disable
Bij de client-pc vul je bij tcp/ip -> netwerkkaart-hub het volgende in:
ip-adres 192.168.0.2 / 255.255.255.0
wins-conf disable
gateway 192.168.0.1
dns-conf 212.83.68.130 en 212.83.68.131

En zet bij de server-pc ICS aan!

Ik heb deze instellingen al vaak toegepast en nog nooit problemen gehad.
 
Bovenaan