Switch ná Cisco modem?

Mario P

Forum Gebruiker
Berichten
3
Ik heb (nog) als eerste item in mijn netwerk, de klassieke modem Cisco EPC3212, dus puur een modem, géen router. Heeft maar éen ethernetuitgang, waarop ik een ethernetkabel heb aangesloten naar een router. Alles lekker vlot. Omdat het modem praktischer nabij een smartv staat, wil ik nu ook direct vanaf het modem, due smart tv bedraad aansluiten. Dacht hierbij aan een switch te plaatsen direct op de ethernet aansluiting van het modem en op de switch dus de weer de bestaande bekabeling naar de router én een nieuwe bekabeling naar de Smart tv. Is dit een gangbare methode?
 
Merci voor de reacties. Wordt dan toch weer de lastige handeling om vanaf de router weer een kabel extra te trekken...
 
hoeft toch niet zo moeilijk te zijn, verplaats router naar vlakbij modem, kabeltje van modem naar router, kabeltje van router naar tv, en op de plaats waar nu de router staat switch te zetten, dan kan de kabel die nu van modem naar router loopt, nu van router naar switch lopen.

of mis ik iets ?
 
Retep, er zijn vast nog meer opties, maar een gunstig wifi signaal bepaalt in dit geval in sterke mate de plaats van een router; wat veelal een achteraf extra kabel trekken bemoeilijkt. Maar gelukkig kan ik een coax kabel van een oude tv-kaart als trekdraad door een leiding gebruiken voor de benodigde netwerkkabel. Met al dat thuiswerken in huis is bekabeld werken weer ‘in’....
Einde bericht en dank
 
Andere optie is bij het modem waar je nu de switch wilde plaatsen een nieuwe router neer zetten en de bestaande router instellen als acces point.
 
Nog een mogelijkheid.
Ziggo bellen en proberen een nieuw modem/router (Connect box) te krijgen i.p.v. de Cisco EPC3212.
Je hebt dan bij de TV een LAN aansluiting. Gebruik je eigen router als accesspoint op de plaats waar hij nu staat.
 
Terug
Bovenaan