Sweex Router (LB000021) en Motorola Surfboard 5100E werkt wel!

W

WSC

Ik heb van diverse mensen gehoord dat de Sweex Broadband Router (Type: LB000021) niet zou werken i.c.m. het Motorola Surfboard 5100E modem (zwarte). Zelfs in de winkel waar ik de router kocht werdt me dit wijsgemaakt. Ik had al eerder bij iemand anders gezien dat het wel kon dus ik kocht de router gewoon maar heel veel mensen weten dit niet en zullen op die manier een duurdere router aangesmeerd krijgen. Terwijl dit helemaal niet nodig is.

Het klopt dat met de firmware die standaard op de router staat (ik dacht versie 2.89) het niet gaat werken. Je dient eerst de firmware te upgraden naar versie 3.01 (of hoger). Versie 3.01 kan je hier downloaden: https://213.239.187.14/firmware/LB000021_firmware_3.01.zip (indien deze link niet meer werkt: kijk op www.sweex.com voor de meest recente versie!).

Als je die firmware in je router laadt dan kan je gewoon deze router met het Surfboard 5100E modem gebruiken. Om de firmware te upgraden ga je naar http://192.168.2.1 (standaard ip van je router, als je dit zelf gewijzigd heb dan naar dat ip toegaan!) Klik rechtsbovenin op "Status", kijk of daar niet al versie 3.01 staat onder "Runtime Code Version". Staat hier geen 3.01 maar een eerdere versie (bijvoorbeeld 2.89) dan kan je de firmware upgraden. Klik rechtsbovenin op "Tools" en klik dan in het linkse menu op "Firmware upgrade". De rest wijst vanzelf.

Succes ermee! :)
 
Vergeet niet van te voren je configuratie GOED te documenteren.
Want na de upgrade moet je dat helemaal opnieuw doen!
 
Nog makkelijker:
Je kan in één keer al je huidige instellingen opslaan en die dan na de firmware upgrade weer terug zetten.

Ga naar http://192.168.2.1 en klik rechtsbovenin op "Tools" en kies vervolgens voor "Configuration Tools". Je kan dan bij "Backup Settings" op "SAVE" klikken. Dan kan je config.bin downloaden. Na de firmware upgrade kan je op dezelfde pagina je "config.bin" weer terugladen in je router. Dan zijn al je instellingen gelijk weer terug gezet. En nee, deze config.bin zet niet de oude firmware terug :P
 
Terug
Bovenaan