• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

sweex router firmware

M

Mindless

Ik heb sinds kort een sweex LB000020 routertje (volgens etiket onder op de router) echter met oude firmware
Ook staatoveraal dat deze router 2 inkomended porten heeft (ik neem aan cross en normaal) ik heb er maar 1 op ... Nu maakt dat weinig uit want hij doet het gewoon met mijn Com21 modempje van UPC.

echter : De firewall doet moeilijk over outbound verkeer ...
Tijdens het browsen wil de ie connecten via een vreemde port naar port 80 van de server wara ik http's vandaan haal. dit wordt geblokt ...

Nu dacht ik firmware upgrade ...
Helaas heeft sweex geen firmware meer beschikbaar .. "vroeger" wel ...
Wie o wie heeft voor mij de nieuwe firmware van de sweex LB000020 router op zijn harddisk, of andere media, rondslingeren ? De laatste die ik tegenkwam was 062 . helaas met een link naar sweex . die hem dus niet meer hebben.

bvd

Mindless
 
net een reply gehad van sweex zelf. volgens hen is er geen firmware update voor mijn runtime code , mmhh moet ik dat geloven ?
 
vond wat berichten op inet erover,
de edimax router zou hetzelfde zijn en die zou wel firmware upgrades hebben , en op tweakers.net stond een bekend making van een firmware update van de lb00020 , alleen die link werkt niet meer
 
Ik weet dat dit een oude thread is, maar aangezien het ongeveer over hetzelfde gaat... (firmware = software trouwens :) )

Die Sweex router kreeg ik niet makkelijk aan de praat met Chello, maar dat ligt meer aan hoe Chello MAC adressen koppelt om een verbinding toe te wijzen.

Anyway, ik heb een probleem met een aantal spellen.
Bijvoorbeeld Heroes3 en IceWindDale2....
Misschien dat anderen hier ook last van hebben.

Ik ben erachter gekomen dat directplay8 (dx8 of 9) met NAT hardware kan omgaan... Dus dat zal gewoon werken.
directplay 7 (dx7) kan dat niet, of je NAT hardware moet uPnP compatible zijn.
En raad eens.... de 0.59 firmware op de sweex lb000020 is niet uPnP compatible.

Dus poorten openzetten, whatever werkt dus niet. Heroes3, IWD2 werkte dus ook niet.
Age of wonders : shadow magic gebruikt de directplay8 dus dat werkt wel!

Maar om het kort te houden, ik sluit me aan bij de vraag of iemand de 0.64 (dacht 0.64) versie van de firmware heeft. (Die volgens bronnen wel uPnP ondersteund)
Dit heeft me echt een tijd gekost waarom sommige spellen niet willen werken. Altijd lastig als je niet weet waar je moet zoeken voor je probleem :)

Over edimax, weet iemand werke versie ik van edimax moet hebben als alternatief ?
 
Hallo

Ook ik heb een sweex router LB000020. Ik wil graag mijn msn gebruiken met een audio verbinding. Na lang zoeken ben ik er achter dat ik uPnP nodig heb om dit te verwezelijken.

na wat rond snufflen ben ik op tweakers.net terecht gekomen. En heb daar neen bericht gevonden over de kompatibiliteit van Sweex en endimax routers.

ik hen de update van sweex059 naar endimax064wd aangedurft en gedaan.

het werkt.... bijna

UpnP werkt soms. maar ik raak mijn internet verbinding soms kwijt. een router reset werk dan altijd. het gebeurd soms een paarkeer per dag en dan dagen niet, terwijl mij PC met Emule soms dagen achteralkaar aanstaat.

ik ben op zoek naar de orgineele firmware van sweex. Alle versie 059 voor garantie zaken en 062of 064 voor uPnP.

Wie o wie kan mij helpen. ???
 
voorzover bekend is er nog nooit een firmwareupdate van sweex geweest geloof ik, ik ken hem iig niet. Heb je de site van sweex al doorzocht?
 
dano zei:
voorzover bekend is er nog nooit een firmwareupdate van sweex geweest geloof ik, ik ken hem iig niet. Heb je de site van sweex al doorzocht?

Hoi

hij is er wel geweest. ik heb hem gehad (voor mijn crash). dar naar is hij van de site verdwenen. erg jammer.

dus mijn vraag blijft staan wie oh wie kan mij een update sturen

Robin P. Duijn
 
Goed nieuws mensen, ik heb wat kunen vinden voor deze router.

Sweex 0.62 Firmware
Geen problemen, resets of ander vreemd gedrag.
Edimax 0.64 Firmware
Werkt niet helemaal goed, router loopt soms vast.
Wel kon ik nu met 2 mensen achter lan samen met iemand op internet gamen.

Als iemand de volgende firmware heeft, graag opsturen!

Edimax 062wd
Sweex 059
Sweex 064

En, flashen van firmware is op eigen risico, ook ben je je huidige firmware kwijt als je flasht naar een andere. Dus hou hier rekening mee! :)

[edit]
Link gefixt
[edit2]
Tnx Robin voor de Edimax064 firmware
 
Beste mensen,

er is twee dagen geleden een firmware update voor de "Nieuwe Breedband Router + 4 poorts Switch", oftewel de LB000021 series, online gezet.

Sla het bestand uit de bijlage van dit mailtje op op uw pc. In de configuratie van de router (192.168.2.1) gaat u rechtsbovenin naar "Tools" daarna "Firmware Upgrade".
Daar gaat u bladeren naar de lokatie op uw harde schijf waar u het bestand heeft opgeslagen. Klik dan op ok om de upgrade toe te passen.

Deze firmware is alleen geschikt voor de router LB000021 met runtime code 2.59 of 2.65. Deze runtime code kunt u vinden bij "Status"naast het knopje "Tools" in de configuratie van de route.

De firmware is niet geschikt voor de LB000020. Controleer dit op de onderkant van uw router op het witte stickertje. Begint uw code met LB000020 dan is deze firmware niet door u te gebruiken.

Sweex kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het verkeerd uitvoeren van de firmware.

Wij hopen u hiermee van dienst te zijn geweest. Mocht u nog vragen hebben kunt u gerust contact met ons opnemen.

Met vriendelijke groet,

Het Sweex Europe Support Team.

www.sweex.com
 
Terug
Bovenaan