Sweex router AR41/2 hoe meerdere PC's te verbinden met Chello?

R

RoVer

Wie kan mij uitleggen hoe ik een SWEEX AR41/2 (van origine ADSL) router, zodanig kan instellen dat ie voor meerdere PC's in mijn netwerk werkt?

Ik heb Chello met mijn laptop (via Wireless SWEEX accespoint) geconfigureerd, en dat werkt verder prima. Het MAC van mijn latop wordt door Chello geaccepteerd.

Als ik MAC spoofing gebruik en daar het MAC adres van mijn laptop ingeef werkt het prima. Het IP-adres krijg ik van Chello ipv het lokale 192.168.0.10 dat ik voor mijn laptop heb bedoeld. De andere PC's in dezelfde 192.168 range kunnen niet op internet via de router. Hoe los ik dat op? Welke instellingen moet ik aanpassen in de router? Als ik manueel het IP adres van mijn Laptop aanpas naar de 192.168 range, kan de laptop niet meer op internet, maar zie ik wel de rest van mijn PC's.

Ik heb een schema van het netwerk bijgevoegd als bijlage. Dat werkt wat makkelijker.

Wie kan mij helpen?

Thanks !!

RoVer
 
Ik kan de AR41/2 niet vinden op de site van Sweex.
Op een aantal andere site's hebben ze het erover dat dit een modem/router is.
Dus een adslmodem met ingebouwde router. Als dit klopt kan hij niet achter de chello modem gebruikt worden.
 
Het is de oudere type modem/router van sweex.

De CC300010. je kan deze wel als switch gebruiken, alleen niet op de maniet die jij wilt hebben...

het probleem is dat de motorola modem maar 1 ip-adres weggeeft, en die staat al in de access point.

Je zou een router/access point er tussen moeten zetten.

Greetz
 
Oke, zou een mogelijkheid zijn, echter is de router gewoon een router met ADSL ingang. Als ik die ADSL ingang weg denk, hou ik toch gewoon een router over die kan bridgen en als doorgeefluik kan dienen, inclusief DHCP e.d? Dat maakt toch niets uit?

Ik bedoel, ik heb met de latop achter mijn WLAN gewoon verbinding met het internet, geen probleem. Wel, als ik ook met de andere PC's op het internet wil. Die worden niet toegelaten. Dat duidt er toch op dat het een instelling is op de router? Het MAC adres van mijn latop is bekend bij Chello, de andere MAC's niet.

Dus in theorie als ik de router het MAC adres kan laten overnemen van mijn laptob, en dat kan sharen middels spoofing, moet dat toch gewoon werken?
 
Terug
Bovenaan