Sweex LC000070 krijgt geen IP

J

Jojk

Ik heb een sweex lc000070 wireless router gekocht, en volgens de handleidingen aangesloten. Ik ben nu al een paar uur aan het kloten met het krijgen van internet, wat maar niet wil lukken. Internet werkt, getuige deze post, wel, maar als ik de router ertussen zet dan werkt het ineens niet meer. Ik heb het mac-adres geloof ik goed gecloned (weet het wel zeker eigenlijk) en verder zou ik niet weten wat ik anders zou moeten doen.

Het grote probleem zit em, op dit moment, in het feit dat mijn router geen IP-adres toegewezen krijgt van het modem. Ik heb een chello-light abonnement, met een motorola-modem. (Verder draai ik winxp, maar da's niet zo van belang lijkt me.) Heeft iemand een idee waaróm mijn router geen ip-adres toegewezen krijgt van het modem?
 
Als je router geen Ip adres toegewezen krijgt van de modem ligt dit toch meestal aan het niet goed clonen van het macadres van je computer.

Om het macadres goed te clonen moet je alleen de computer die zonder router wel werkt met een kabel aansluiten op de router en dan het mac addres clonen.
De router instellen en macadres clonen via draadloos gaat niet altijd goed.

Kijk eens welk macadres er in je router staat (WAN kant) en vergelijk dat met het mac adres in je computer.
Eventueel het mac adres handmatig in je router zetten.

Mac adres netwerkkaart onder Windows 95/98/98SE/ME:
Ga naar "start" en kies vervolgens voor "uitvoeren" en toets in: winipcfg en klik op OK.
Vervolgens selecteer je in het nieuwe venster wat je nu krijgt je netwerkkaart waar je het MAC-adres van wilt weten en bij "Adapteradres" staat je MAC-adres.

Mac adres netwerkkaart onder Windows XP en 2000:
Ga naar "Start" kies vervolgens "Uitvoeren" en typ "cmd" en klik "OK"
In het Command Prompt venster "ipconfig /all" typen en op enter drukken waarna je Mac-adres vind achter
"Fysiek Adres"
 
Ik heb dan wel geen Sweex router maar had ditzelfde probleem ook met mijn Asus router. Ik was 100% zeker dat ik het goede MAC adres gecloned had. Maar tocht werkte het niet. Heb uiteindelijk geen MAC adres gecloned maar met de provisioning page van chello het standaard MAC adres van de modem opgegeven. Daarna werkte alles.
Bleek achteraf een probleem te zijn van de router die helemaal niks deed met het ingevulde geclone-de mac adres.
 
Terug
Bovenaan