Sweex LC000060 icm Chello werkt (nog) perfect, na wat kleine probleempjes

T

the ron

Afgelopen week Sweex Router LC000060, PCI card 11g en PC card 11g binnen gekregen.
Gisteravond eerst wat research gedaan op dit forum. Dat voorspelde niet veel goeds.
Maar de uitdaging werd des te groter. In tegenstelling tot veel anderen had ik namelijk ook géén enkel probleem destijds met installatie van de Sweex router LC000021 in combinatie met Chello. En zo'n nerd ben ik echt niet. Toch nog even geprobeerd het s 'avonds aan de praat te krijgen.

Wat heb ik gedaan:
- alle PC's en laptop stonden uit. Trok alle netwerk stekkers uit de 'oude' router.
- nieuwe router aangesloten met kabel op de laptop. Pingen en benaderen configuratiescherm (dynamic IP) Router geen enkel probleem. Kon alleen niet mailen en ook bij IE geen websites benaderen. Een aantal keer de modem, pc en router aan en uit gezet. Het mocht niet baten. Na 1 uurtje gepiel maar naar bed gegaan.

Heden ochtend met frisse moed er tegenaan. Ik start mijn laptop op en zonder dat ik wat gedaan heb krijg ik als startpagina in mijn IE ineens een Chello scherm. Zowaar ineens verbinding en outlook en IE deden het ook perfect. Blijkbaar wordt er s'nachts iets bij Chello gecontroleerd of een ?-adres toegewezen.
De dag begon dus goed.

Toen op mijn onlangs gekochte ALDI PC, waar al standaard een 54mb Wireless PC Card inzit, geprobeerd verbinding te krijgen. Ik schakel het draadloze netwerk in en het netwerk wordt gevonden.
Ik kon alleen geen IE of Outlook gebruiken. Vreemd. Dan maar eerst de laptop wireless aan de praat zien te krijgen.

Op de laptop netwerkkabel tussen laptop en router eruit getrokken. CD van Sweex geïnstalleerd. Vervolgens PC gereboot. Daarna PCI card in adapter gestoken en voila. Binnen 1 minuut gewoon toegang tot internet en mail.

Toen laptop mee onder de arm genomen naar kamer waar desktop (de Aldi PC) stond. Ik wilde eerst kijken of de dikke muren in mijn huis soms het probleem waren. Niet dus, laptop bleek het prima te doen.
Even in het scherm netwerkverbindingen e.e.a. vergeleken tussen laptop en desktop. Bleek dat op mijn desktop de draadloze netwerkverbinding deel uitmaakte van de netwerkbrug. Door met rechtermuisknop te klikken op draadloze netwerkverbinding gekozen voor "uit brug verwijderen". En voila ook op mijn desktop draadloos internet verbinding. Nu moet ik nog 1 PC en de boel beveiligen met o.a. WEP.

Wellicht dat iemand wat aan dit verhaal heeft of toch besluit z'n Sweex router nog een kans te geven.

Gr.

The Ron
 

Vergelijkbare onderwerpen

Bovenaan