Sweex LC000060 gaat goed tot lease van ip verloopt !!

O

omnifred

Ik heb een Sweex LC000060 (Wireless Broadband Router/ Acces Point 11g) aan geschaft, werkt goed makkelijk te installeren.Hostname aangepast en mac gecloont, alleen telkens na 24 uur ben ik de verbinding kwijt en moet ik het Com21 modem even zonder stroom gooien om weer een ip-lease te krijgen, zijn er mensen die dit probleem ook hebben of hier mischien een oplossing voor hebben ??

Alvast bedankt

Fred

ps: werk normaal met een Hubje omdat ik toch meerdere ip-adressen van Chello krijg, heb het gevoel dat het via de Sweex trager gaat
 

DieHardNL

Forum Gebruiker
Berichten
539
Ik heb dezelfde Sweex, no problems at all!
Maar ja, ik heb een Motorola.
Heb je de laatse firmware geinstalleerd?
Weet je zeker dat je dynamic IP hebt via Chello? Veel COM21 gebruikers werken met fixed IP.
Hoe heb je je router geinstalleerd?
Als je je modem reset krijg je idd een nieuw IP of is het weer het oude IP?
 
Topicstarter
Topicstarter
O

omnifred

ps: werk normaal met een Hubje omdat ik toch meerdere ip-adressen van Chello krijg, heb het gevoel dat het via de Sweex trager gaat

heb meerdere netwerk kaarten in de comp, als ik een ander ip-nummer wil dan steek ik hem om naar een andere kaart

heb nou mijn hubje(3com office connect) er weer tussen en mijn Sweex aan het hubje hangen, dan houd hij gewoon z"n IP, dus als ik de sweex rechtstreeks aan de com21 hang dan is hij het ip-adres na een dag kwijt


heb dezelfde vraag bij Sweex neer gelegt, na 3 dagen nog geen antwoord, als ik dit niet snel op kan lossen, gaat hij eruit.

Nog iemand geintereseerd in de buurt van Rotterdam, 1 week oud !!
 

DieHardNL

Forum Gebruiker
Berichten
539
Over welke IP heb je het eigenlijk?

WAN IP of LAN IP?

LAN IP zou kunnen veranderen. In het algemeen heb je dan fixed IP's. Met dynamic IP geconfigureerd op beide kaarten zul je in het algemeen, met kleine netwerken, dezelfde IP toegewezen krijgen.
 
Topicstarter
Topicstarter
O

omnifred

???Het is toch niet zo moelijk ???? ???

als je mijn eerste bericht lees dan heb ik het duidelijk over WAN aansluiting, het LAN heb ik geen probleem, ik heb mijn vaste computers een vast adres gegeven wat buiten de scoop van de router valt en maak met mijn portable gebruik van de scoop van de sweex.


dus......hier nog een keer

ik heb Chello classic met een com21 modem en heb vanuit chello DHCP, als ik de sweex rechtstreeks op de com21 hang dan verlies ik na 1 dag ( Bij chello staat de DHCP lease op 1 dag) mijn verbinding omdat de sweex op 1 of andere manier de lease niet verlengt krijgt, wat opzich al raar is omdat met DHCP na 50% van de tijd een verlenging wordt gevraagd en daarna na 70% van de tijd, kan de netwerk kaart geen contact krijgen met de DHCP-server dan blijft hij het ip-adres gebruiken tot dat de lease verlopen is en laat dan het ip-adres los, dus waarschijnlijk heeft mijn Sweex problemen om de ip-lease te verlengen.

voorheen had ik gewoon een hubje aan de com21 hangen, hierdoor kregen mijn verschillende pc`s van chello een ip-adres.

wat ik nu heb gedaan is mijn hubje(3com Office connect) tussen mijn sweex en de com21 gehangen, probleem is nu op gelost, op 1 of andere manier heeft de sweex een probleem met de com21
 

Johnny54

Moderator
Berichten
19.108
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Mogelijke oplossingen.
1 - Als het kan de WAN kant van de Sweex router op 10 Mb / half duplex zetten.
2 - Contoleer even de kabel tussen com21 en router. Als dit een door chello geleverde kabel is zit er mogelijk een fout in, waar je normaal geen last van hebt , maar wel in combinatie met een router.
Mogelijker wijs wordt dit nu door je hub opgevangen.

Informatie over UTP kabels met RJ45 pluggen.
RJ-45 (Engels)
Wiredoc (Engels)
 
Topicstarter
Topicstarter
O

omnifred

De Sweex van Auto naar 10mb/half-duplex zetten had ik ook al naar gekeken, maar de Sweex heeft deze functie niet, niet via het normale menu.
en de kabels heb ik zelf geknepen, en hebben tot nu toe goed gewerkt, ik ga ze in nu wel even nakijken voor de zekerheid, maar ik denk dat het probleem inderdaad in de Auto-sencing zit van of de Sweex of mijn Com21


==Het zijn niet de kabels, nog steeds het zelfde probleem, denk dat het het auto-sencing van de sweex (wan) is heb nu mijn hub er weer tussen ==waardoor de sweex en de com21 wel op 10/half-duplex moeten werken, dan gaat het goed (waardeloos apparaat!!)
 
Bovenaan