• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

sweex LB000021 en ipv6

Z

zedzed1

Hallo

Ik heb een vraagje

Ik ben al drie dagen bezig om op newszilla te komen met mijn sweex router maar ik krijg het niet voor elkaar. Als ik mijn router er tussen uit haal doet ie het wel.

Wat is de instelling van de sweex router om ipv6 te gebruiken of is er een andere oplossing of werkt het helemaal niet.

Moet je misschien iets instellen in je NAT?

Heeft iemand deze sweex router ook en kan deze wel op newszilla kan iemand dan zijn instellingen van zijn router geven.

Graag een reactie

alvast bedankt
 
Je hebt dus een ipv6 tunnel opgezet?
Dat is heel erg lastig om via een router met nat te doen.
Die tunnel gebruikt namelijk een bepaald protocol maar heeft geen vaste port. Je kunt daarom niet al het verkeer dat binnenkomt op port x doorsturen naar PC y. De packetjes komen aan bij de router, maar vervolgens weet de router niet naar welke PC het moet worden gestuurd.

Wat je wel kan proberen is een DMZ in te stellen. Ik weet niet of die sweex dat kan, maar dan stuur je al het internet verkeer naar 1 pc. Daarmee verlies je de firewall functionaliteit!
 
Ik heb het ook geprobeerd en ik ben wel een week bezig geweest, met en zonder DMZ en ik heb er zowat een punthoofd van gekregen, maar ik krijg het ook niet aan de praat :-\
 
Thanks voor je reactie ik had daar inderdaad ook al wat van vernomen.

Ik heb de volgende instellingen onder nat staan:

Port Forwarding
Virtual Server
Special Applications
UPnP Settings
ALG Settings

Virtual Server

You can configure the Broadband router as a Virtual Server so that remote users accessing services such as the Web or FTP at your local site via Public IP Addresses can be automatically redirected to local servers configured with Private IP Addresses. In other words, depending on the requested service (TCP/UDP) port number, the Broadband router redirects the external service request to the appropriate internal server (located at one of your LAN's Pirvate IP Address).
Private IP    Private Port     Type      Public Port CommentDeze optie heb ik wel maar zal dit werken? Ik heb ergens begrepen dat Als je een ipv6 tunnel gebruikt is de payload niet tcp of udp, maar ipv6in4 (geloof ik ook bekend als protocol 41. Ik kan alleen type tcp en udp gebruiken

Graag nog een reactie

thanks!!!
 

   

 
 
Nee daar heb je niks aan, want hier kun je alleen een vaste port opgeven. En het gaat hier om een protocol (41) en niet een port.

Maar ik zie net dat ze bij SixXS een speciaal programma hebben ontwikkeld die alles wel heeeeel makkelijk maakt. Hiermee kun je ook achter een nat router ipv6-en.
Als je daar toevallig je tunnel account hebt dan is het helemaal snel geregeld:
https://www.sixxs.net/tools/aiccu/
 
Ik had er een tunneltje maar weet niet meer het password.

Ik ga het maar weer proberen maar duurt altijd ff voor je het tunneltje krijgt.

Thanks als ik er niet uitkom weet ik je te vinden hahaha  ;D ;D ;)

Ps maar het werkt dus wel anders als een nt6tunneltje
 
Dit is wel de moeite waard, heb het net even geprobeerd.
In 5 minuten heb je een werkende ipv6 tunnel over nat!

Maar ik had dan wel al een accountje daar..
 
Lees dit ook eens door
https://www.euro6ix.org/documentation/euro6ix_co_upm-consulintel_wp4_ipv6_tunnels_nat_v1_6.pdf
 
Ik had ook al een accountje heb het password weer gevonden.

Alleen mijn tunnel is nog in request fase. Bij mij staat ipv6 local als none. Dit klopt toch omdat mijn router nog geen ipv6 doorlaat.

Is dit het enige wat ik nodig heb dit tunneltje (aiccu)?

Dankje!!!
 
Hoi kan iemand mij helpen

Ik zit met het volgende:

Als ik nu ping met aiccu aan dan zegt tie veer keer antwoorden maar daarna zegt ie doelhost niet bereikbaar

Mijn vraagjes zijn:

1 hij vraagt om mijn IPv4 end point, is dit mijn netwerk ip nummer 192.168......... of is dit mijn ip nummer van de firewall die ik van chello ontvang 84.119...........?

2 je kan kiezen Changing tunnel type en dan kan je kiezen voor heartbeat of voor 6in4static,ipv4 adress en dan kan je een ip nummer invullen welke moet ik kiezen en welk ip nummer moet ik invoeren die van chello of van netwerk?

tenslotte

3 Als ik sixxs opstart krijg ik een mededeling waarin onderandere staat also make sure is setup to forward proto-41 from 192..... to this host, hoe moet ik dit doen in mijn router als ik alleen maar udp en tcp kan kiezen bij forwarden?

Alvast bedankt
 
Terug
Bovenaan