• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Surinaamse zender SunRTV voorlopig niet via de kabel

Status
Niet open voor verdere reacties.
1

123John

Surinaamse zender SunRTV voorlopig niet via de kabel
20 juli 2013

De uit Nederland afkomstige Surinaamse tv-zender SunRTV komt voorlopig in Nederland niet in het zenderaanbod van kabelbedrijven. Eigenaar Danny Viergever is verbaasd hierover.

Viergever laat aan Totaal TV weten dat SunRTV met alle kabelbedrijven in Nederland in gesprek is. De gesprekken over doorgifte verlopen echter moeizaam. "Dat is opvallend, temeer de interesse en doelgroep groot is", aldus Viergever. De uit Nederland afkomstige Antilliaanse tv-zender RTV-7 wist wel de weg naar het zenderaanbod van de tv-aanbieders KPN, UPC en Glashart Media te vinden. RTV-7 was enkele jaren in Nederland alleen als dure premium-zender bij UPC beschikbaar. Nadat KPN begint dit jaar de tv-zender in het basispakket opnam, plaatste UPC RTV-7 vanaf juli het aanvullende Royaal & HD-zenderpakket.

SunRTV via Weepee en eigen decoder

Ondanks dat de Surinaamse tv-zender niet bij traditionele aanbieders in het zenderaanbod is opgenomen, is SunRTV wel in heel Nederland te bekijken. Het heeft hiervoor een overeenkomst met OTT-aanbieder Weepee gesloten. "Hierdoor is het mogelijk om SunRTV via een gesloten systeem via pc, laptop, tablet en smartphone te bekijken", aldus Danny Viergever. SunRTV is ook via een eigen decoder te bekijken. Bij het afnemen van een abonnement rechtstreeks bij SunRTV, krijgt men tegen een betaling van 99 euro deze decoder gratis in bruikleen. Het gaat hierbij om een IPTV-decoder waarbij het content via internet de huiskamer binnenkomt.

Mediabrug met Suriname


SunRTV heeft in de afgelopen drie jaar een mediabrug tussen Nederland en Suriname opgebouwd. "Alle Surinaamse zenders en producenten leveren dagelijks alle content die in Paramaribo te zien is", aldus de trotse Viergever. De abonnee van SunRTV kan in Nederland naar dit Surinaamse content kijken.


Website SunRTV:
https://www.sunrtv.nl/
 
jammer, liever SunRTV dan weer een Aziaten of Turkse zender.
 
Dat hele Turkse pakket wordt opgeheven heb ik begrepen. De doelgroep heeft toch een schotel aan de muur hangen.
 
Dat hele Turkse pakket wordt opgeheven heb ik begrepen. De doelgroep heeft toch een schotel aan de muur hangen.

niet alles wordt opgeheven er blijven 9 zenders over...LIG TV ligt er uit.....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan