• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Surfsnelheid bepalen

Status
Niet open voor verdere reacties.
F

Flopster

Hallo,

Ik heb al 2 jaar Chello classic en ben gematigd tevreden gezien het grote verschil in snelheid. De reden waarom ik nog Classic heb is dat werkgever een gedeelte betaalt.

Ik wil nu toch over naar Light of Entry maar weet niet zo goed waar ik op moet letten bij alle gegeven waarden.

Ik download alleen via Kazaa af en toewat muziek en vindt het belangrijk dat ik redelijk snel kan surfen. Als het om het surfen gaat waar moet ik dan op letten? Upload download ,etc het zegt me allemaal niets. ???

Maw ga ik bij overgang naar bv Light in het surfen veel verschil merken?

Helup
Chantal
 
Als je goedkoper internet wilt , doe je werkgever een plezier en licht hem in over het feit dat er meer is dan UPC als provider (meer en goedkoper dus).

Je wilt goedkoper , da's ok. Waar je op hoort te letten:
Lichtere abbo's hebben een data limiet. Dit houd in dat je maximaal zoveel MegaByte of GigaByte per maand mag down/uploaden. deze info vind je in de algemene voorwaarden van het betreffende abbo.

Let op hoeveel dataverkeer je met P2P software (bv KaZaa) verbruikt. Je wilt n.l. niet dat je door fijne KaZaa (p2p) down & uploads boven je data limiet uitkomt. Waardoor je internetverbinding tot het eind van de maand kunstmatig erg dicht wordt geknepen.

Oftwel , bij goedkope abbo's goed opletten of je niet boven de data limiet uitkomt. Eventueel duurder abbo nemen , die jou maandelijkse up/download support. Maar als je browsed download je alleen html+plaatjes (grotendeels) en daar heb je niet echt broadband voor nodig. natuurlijk wel als je video streams wilt zien.

(p.s. wist je dat je werkgever ook blij zal zijn als je adsl neemt? Kost voor hem minder , en jij hebt meer upload. Wel zit je met een startkapitaal: aanschaf adsl modem+omzetten tel centrale voor adsl,maar da's eenmalig).

succes!
 
Goedkoper willen betekent zo wie zo dat je
in ieder geval een forse databundel inlevert.....
Nu heb je zo'n 40 gig per maand te verbruiken en met die andere maar 500 Mb of 1 gig aan databundel per maand.

Ik denk dat je goed moet weten wat je wilt met internet en daar je abbo op aanpassen.
Hoeveel is "wat muziek" van kazaa, dat soort dingen;  kan heel snel oplopen hoor....

Je kunt nu toch nagaan hoeveel je ongeveer verbruikt per maand als je bv. DU meter mee laat draaien als je op internet zit.

Ik heb geen ervaring met Entry of Light, dus kan je niet zeggen of dat anders o.i.d., surft als met Classic.

Maar de keus is aan jou en als je baas geen verdere eisen stelt aan je verbinding moet je doen wat jou het beste schikt....
 
Bedankt voor de reacties. Overgaan naar ADSL zou ik graag doen maar ik bel ook via de kabel dus dat maakt het weer wat moeilijker. Een vriend van mij is ook weer terug gegaan naar KPN en kon zijn oude nummer niet meenemen..............!!?

Blijft de vraag hoe ik nu kan nagaan hoeveel dataverkeer ik genereer. Is daar een tool voor bij UPC?

Ook weet ik nu nog steeds niet hoe ik aan de hand van allerlei getallen kan inschatten hoe de surfsnelheid ligt bij een eventuele nieuwe provider. De downloadsnelheid istoch niet de enige graaadmeter daarvoor?
 
Flopster zei:
Bedankt voor de reacties. Overgaan naar ADSL zou ik graag doen maar ik bel ook via de kabel dus dat maakt het weer wat moeilijker. Een vriend van mij is ook weer terug gegaan naar KPN en kon zijn oude nummer niet meenemen..............!!?

Is wel degelijk mogelijk hoor, gewoon KPN bellen en overstappen ik kon gewoon mijn eigen nummer meenemen.
 
Flopster,

Zoals Tony al zei: je kan DUmeter downloaden van www.dumeter.com en nadat je dat programma geïnstalleerd hebt houdt hij bij wat je totaal upload en download.

Ikzelf heb trouwens Chello Entry genomen. Ik heb een Datalimiet van 500 mb.
Maar dat is meer dan genoeg voor mij. Het Surfen gaat supersnel. En als je download dan heb je de eerste seconden een snelheid rond de 100Kb, waarna de modem het terugschroeft naar ong. 50 kb per sec.
 
Datagebruik bekijken: https://datagebruik.chello.nl/cgi-bin/xacct/xacct_login.cgi

Bij Classic heb je 1500 kbits download en 128 kilobits upload en AUP betreft dataverbruik (schijnt nu op 100GByte/maand te liggen)
Bij Light heb je 768 kbits download en 128 kilobits upload en 1GB dataverbruik.
Bij Entry heb je 400 kbits download en 64 kilobits upload en 500 Mbyte (0,5 GByte)dataverkeer.

Light en entry zullen voor surfen best bruikbaar zijn. Ook Kazaa zal geen problemen geven, omdat dat toch meestal tergend langzaam is.

Maar zoals al een paar keer is aangegeven heb je wel te maken met die datalimieten. Hiebij worden download en upload opgeteld, dus alles wat je binnenhaalt en alles wat je verstuurd.
Dit kan behoorlijk oplopen.
Voorbeelden:
1 MP3 tje ± 5 MByte
1 film tussen 250 en 1500 MByte
Update mediaspeler of internet explorer toch gauw 25 MByte
enz. enz.
Zelf heb ik gisteren alleen op een paar forum's zitten kijken en gezocht naar een 2e hands auto (met foto's) en ik had een totaal verbruik van meer als 38 Mbyte. Doe ik dit iedere dag dan zit ik al over de datalimieten heen en dat dus zonder emails, muziek, film, updates en programma's te downloaden.
Kijk dus echt naar je dataverbruik.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan