• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Surfboard melding in firewall

V

Variable

Ik heb de laatste tijd wat probleempjes met de verbinding. Vaak heeft m'n router(smoothwall) opeens geen IPadres meer. Na een hele tijd wachten of de modem resetten doettie het dan weer. Maar als ik het forum zo doorblader hebben meer mensen hier last van.

Wat mij op viel: in m'n firewalllog zie ik dan wel 100 keer voorbij komen: 192.168.100.1 -> 224.0.0.1

Wat wil de modem doen? En wat is dat 224.0.0.1 adres?
 
Reset je je router ook wel gelijk dan heb het ook wel eens werkt dan gelijk weer!
 
eerste wat ik dan doe is de router rebooten. Maar dat helpt niet altijd.

En deze had tot 2 weken terug een uptime van 139 dagen, dus denk dat het probleem niet zozeer in de router zit. ;)
 
Ik denk dat het wel aan je router ligt Dit IP ALL-SYSTEMS.MCAST.NET [224.0.0.1] is een classe D multicast IP adres.

Multicast. With a multicast design, applications can send one copy of each packet and address it to the group of computers that want to receive it. This technique addresses packets to a group of receivers rather than to a single receiver, and it depends on the network to forward the packets to only the networks that need to receive them.

Nee ik zou ook niet blij zijn met zo'n IP uit dit op de Cisco pagina gevonden stukje lijk je nu in een werkgroep te zitten.

Zelf snap ik het nog niet maar ik hoop dat je er wat mee kan je weet nu waar je moet zoeken! Ik ga ook rustig verder neuze als ik meer weet vertel ik het.
 
Ik weet wat een class D adres is. Wordt oa gebruikt voor een Ghost multitoast, zoals we dat hier noemen. Meerdere pc's tegelijk imagen.
Maar wat wil de modem dan in vredesnaam doen?

Btw vanaf maadag geen storingen meer gehad.
 
Is er wel een verband tussen de modem en wat je opviel in je log?
 
dat vermoed ik wel. De router is dan z'n ip van chello kwijt en vanaf het tijdstip dat ik geen internet heb verschijnen om de zoveel minuten de bovenstaande meldingen in de logs
 
Terug
Bovenaan