• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

support 040 mailtjes ???

U

ustoopia

erg vreemd dit: gisteren avond laat viel mijn verbinding ineens weg (Ehv 5642) dat gebeurd de laatste tijd wel vaker en meestal hoef ik dan m'n modem maar te resetten en dan is het weer opgelost. dat was gisteren niet het geval.. dus ben ik uiteindelijk maar gaan slapen :angel:
vanmorgen zag ik dat de verbinding er uren lang heeft uitgelegen, en ik zag ook dat ik een mailtje had ontvangen van [email protected] (040 is regio ehv) wat naar me verstuurd is vlak voordat de verbinding eruit viel. wat al na middernacht was, dus erg vreemd.
nog vreemder is dat het mailtje helemaal leeg was, en zelfs geen subject had, en ook nog eens naar een email adres van me is gestuurd dat niets met m'n chello account te maken heeft en dus ook niet bekend is bij chello.
dus ofdat het mailtje uberhaupt wel iets te maken heeft met het feit dat m'n verbinding iets later onderuit ging durf ik niet te zeggen. ik betwijfel het eerlijk gezegd maar het is wel een raar toeval. en s [email protected] eigenlijk wel een officieel chello adres zoals [email protected] ofzo?
ik begrijp er in ieder geval geen snars van waarom ik dit mailtje ontvangen heb ::) lijkt wel alsof iemand me in de maling neemt ofzo :-[
dus nu is mijn vraag of er in dezelfde regio gisteren andere mensen zijn geweest die hun verbinding kwijt zijn geweest vanacht. en zo ja ofdat ze misschien ook een leeg mailtje hebben ontvangen van [email protected] kort voordat de verbinding onderuit ging.
mocht ik de enigste zijn die dit is overkomen (dikke kans van wel) heeft iemand dan enig idee wat hier aan de hand is?
 
Ik zou denken aan 'n virus ??? Of is dit iets heel erg stoms wat ik nu typ?
 
heb in de 6 jaar nog nooit een e-mail gehad van chello, dat ik een storing heb gehad.
 
Maartuh zei:
Ik zou denken aan 'n virus ??? Of is dit iets heel erg stoms wat ik nu typ?

Dat is ook het eerste waar ik aan dacht toen ik het las.
Chello stuurt geen mail met 040 of zo.
Waarschijnlijk is dit account gemaakt, maar stond het woord "support" in een zeg maar een banlist van woorden die niet gebruikt mogen worden voor een account. (netzoiets als bij Hotmail)
Vandaar dat er maar een nummer aan geplakt is.
 
het gebeurt wel eens vaker dat je een mailtje kan krijgen met als afzender chello.
Maak nooit de bestanden open want dit is namelijk een virus.
Chello heeft hier verder ook niets mee van doen.
Maar zo leeg mailtje heb ik nog nooit gehad.

5709

Gr,
Jacky
 
Mario zei:
Dat is ook het eerste waar ik aan dacht toen ik het las.
Chello stuurt geen mail met 040 of zo.
Waarschijnlijk is dit account gemaakt, maar stond het woord "support" in een zeg maar een banlist van woorden die niet gebruikt mogen worden voor een account. (netzoiets als bij Hotmail)
Vandaar dat er maar een nummer aan geplakt is.

ja wat je zegt klinkt inderdaad heel erg aannemelijk, en zoiets zal het volgens mij ook wel zijn. het feit dat m'n verbinding er de halve nacht heeft uitgelegen is natuurlijk puur toeval geweest dan. alleen wel vreemd dat ik de enigste ben geweest in regio ehv, maar dat boeit verder niet. dat zal wel een teken zijn geweest dat het tijd was om te gaan slapen ofzo :angel:
 
5623 hier en niks gehad.
Kijk eens op Webmail, misschien dat ie daar tussenstaat met iets d'r in.

Een virus of spam zou gefilterd moeten worden, tenminste hier werkt dat goed, ik heb van beide geen last meer sinds Chello de filters heeft geinstalleerd.
Nu de Spyware nog.
 
ustoopia zei:
ja wat je zegt klinkt inderdaad heel erg aannemelijk, en zoiets zal het volgens mij ook wel zijn. het feit dat m'n verbinding er de halve nacht heeft uitgelegen is natuurlijk puur toeval geweest dan. alleen wel vreemd dat ik de enigste ben geweest in regio ehv, maar dat boeit verder niet. dat zal wel een teken zijn geweest dat het tijd was om te gaan slapen ofzo  :angel:

Kreeg enige tijd geleden ook een mailtje via chello, met een link naar wanadoo.ik gebruik men chello mail nieteens. super verdacht dus.

Wat ik doe is dan de source bekijken, en zag ook een vage afzzender.
doe dan, in jouw geval.: ping of tracert   sapo.pt 194.65.79.190(proxy?)
en zie je waar het vandaan komt. de ext pt kon ik niet vinden

Even terwaarschuwing.:
Het schijnt niet meer nodig tezijn om een email virus te activeren , door het ber. te openen, het binnen krijgen is dan(dus) al voldoende. Goede virusscanner is dus een must.
Heb gelezen (hier) dat het ook voor plaatjes( gif,tif,bmp etc ) zou gelden
 
De verbinding was hier ook ongeveer een kwartiertje weg. (5611)
Ik heb mijn pc een paar minuten uitgedaan en even gewacht. Toen werkte het weer.
 
Terug
Bovenaan