Superlage uploadsnelheid

R

riva

Mede Chello-users,

Sinds ongeveer een week heb ik te maken met een supertrage upload. Ik kwam hier vandaag pas achter aangezien de download verder zeer stabiel is, de upload komt echter niet verder dan 6 Kbyte/s wat dus nu een enorme bottleneck vormt tijdens het surfen en bij gebruik van p2p programma's. Resetten van m'n surfboard maakt geen verschil, het lijkt wel een verkeerde config file die dit veroorzaakt.

Ik zit in regio Amsterdam en vollgens chello zijn daar nu geen storingen..... . Graag wat tips alvorens ik (voor het eerst sinds jaren) naar de hellldesk grijp.
 
Is per ongeluk je download snelheid ook niet laag. Kijk een bij speedtest.nl dar kan je een test je doen die redelijk betrouwbaar is.
 
Heb ook sinds een week hier last van.
Heb al van alles geprobeerd maar niks helpt.
Heb upc gebeld die wisten ook niks maar sturen maandag een monteur langsom te kijken of de modem nog wel goed is.
En ik zit omgeving nijmegen en daar was ook geen storing.
dus wachten op de monteur.
 
Je kunt hier ook kijken of je modem nog wel werkt en of er een storing is: http://192.168.100.1 bij signal kun je kijken hoe je signaal is. Meer uitleg over hoe het zou moeten zijn staat hier ergens op deze website, heb de link 123 niet bij de hand.
 
erwin969 zei:
Je kunt hier ook kijken of je modem nog wel werkt en of er een storing is: http://192.168.100.1 bij signal kun je kijken hoe je signaal is.

Dankje voor de tip dit zijn m'n signaal waardes:

Downstream Value
Frequency 130750000 Hz Locked
Signal to Noise Ratio 36 dB
QAM 64
Network Access Control Object ON
Power Level 9 dBmV
The Downstream Power Level reading is a snapshot taken at the time this page was requested. Please Reload/Refresh this Page for a new reading
HFC MAC Address 00:04:xx:xx:xx:xx

Upstream Value
Channel ID 1
Frequency 53456000 Hz Ranged
Ranging Service ID 322
Symbol Rate 1.280 Msym/s
Power Level 41 dBmV

Via https://chelloo.nl/content/view/47/28/ maak ik op dat er met de gegeven waardes  niets mis is.... Voor alle duidelijkheid, downloadsnelheid is optimaal, rond de 270 kbyte/s.
 
Hier is inderdaad niets mis mee, dan zou je denken dat het niet aan je modem ligt of storing in je straat.
 
Ik ga morgen (nogmaals) bellen met de helpdesk om te spreken met TD, kwam er vandaag al niet meer door dus dat belooft wat..... . Keep you informed.
 
Een week verder, nog steeds de lage upload snelheid. Wel inmiddels met 3 help-desk monteurs gesproken (in totaal 50 minuten.....) welke mij ook niet verder konden helpen. As donderdag komt er een heuse monteur, tussen 8 en 13.00 uur.......dagje vrij nemen en hopen dat die zich aan z'n afspraken houdt. FYI, de ping tussen pc en modem is prima, de downloadsnelheid is perfect, signaal is goed, firmware is (helaas) de nieuwste alleen die verdamte upload niet hoger dan 8 kbyte/s.......... :-[
 
Na gisteren een halve dag voor niets te hebben gewacht op een monteur kwam de beste man vandaag dan eindelijk langs om naar m'n upload probleem te kijken. (ik krijg overigens 25euro vergoed vanwege de misgelopen afspraak). Wat bleek, modem defect. M'n surfboard 4100e is nu dus gewisseld voor een precies identiek exemplaar welke de monteur bij zich had. Even registreren bij Chello en zie daar, weer een perfecte classic upload van 40 k/b....... 8)
 
Terug
Bovenaan