• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

streaming video

Status
Niet open voor verdere reacties.
S

sake1

Hallo, al enige tijd heb ik last van een trage verbinding wat streaming audio/video betreft.
Als ik dus van een website een video wil bekijken stopt hij steeds om buffer te vullen en vervolgens zie ik dat hij hooguit een snelheid heeft van 70 kb

Hoe kan dit en ligt dit aan verbinding of de pc
 
vermoed dat het de verbinding is. De zwakste schakel bepaald de uiteindelijke snelheid. Waarschijnlijk gaat het om een populaire stream. Je bent waarschijnlijk op dat moment niet de enige die kijkt. Probeer eens die player achter een proxyserver te zetten (als je populaire video belijkt) bv real bestanden enzo. Echte realtime streams wil je niet achter een proxy.

Probeer diezelfde stream eens op een ander tijdstip. (bv wanneer nederland grotendeels slaapt)

Of kijk if je de stream protocol kan configureren , een andere poort misschien?

succes.
 
Ik ben niet zo sterk in wat zaken, dus bedankt voor je antwoordt maar het maakt voor mij nog niet duidelijk wat er aan de hand is.Hoe kan ik dat protocol veranderen dan en bij chello zit je toch niet achter een proxy. Ik zit zelf wel draadloos achter een router. Weet niet of dat een probleem geeft. Ben wel de enige die op die router zit.
 
sake1 zei:
Hoe kan ik dat protocol veranderen dan en bij chello zit je toch niet achter een proxy. Ik zit zelf wel draadloos achter een router. Weet niet of dat een probleem geeft. Ben wel de enige die op die router zit.

Hmm je netwerkje finetunen. kijk of de eigenschappen (bv 10 of 100 half of fullduplex, alleen tcp/ip, routerconfig check , eventuele icmp block uitzetten etc etc.) probeer je draadloze netwerk gelijk te krijgen met je utp netwerk, betreft config (dus ook de compu die aan het draadloze hangt) , zodat er niet geconvert hoeft te worden door router oid.
Het proggie wat je gebruikt voor die stream te bekijken, zal vast wel verschillendesoorten verbindingstypen hebben in de configuratie (tcp of udp etc) verander die eens, wilt ook wel eens verschillen in bandbreedte. Of zet die buffer uit, als je download sneller is dan de bitrate van het bestand heb je geen buffer nodig.
Mocht je nu met je oren staan te flapperen (of ogen knipperen) dan ben je denk ik toch genoodzaakt om je meer te verdiepen (leren) in netwerken die je thuis gebruikt.

succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan