• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

streaming video ontzettend traag.

M

maXyb

Zijn er meer mensen die vooral de laatste week last hebben van haperende streaming video via sites als uitzendinggemist?
Dit mag toch niet kunnen met een abonnement als Extreme??
Het probleem speelt bij ons op meerdere pc's, dus het is geen kwestie van een foute instelling oid.
 
Zie ook hier:
https://ziggoforum.nl/posts/162735/

Haperen van streaming video na een weekendje weg was voor mij de eerste aanleiding eens te gaan testen. (8172)
Gezien de tijdstippen van traagheid denk ik nog steeds aan bandbreedtegebrek nu digitale TV meer gebruikt wordt. Ik hang nu aan een soort van monitor, omdat alle reguliere storingsmogelijkheden zijn uitgesloten.

Indien mijn vermoeden juist is, zijn dit problemen die steeds breder zullen voorkomen met de groei van digitale TV, en zal het aantal meldingen toenemen. Visioenen van jaren geleden dat de capaciteit onvoldoende was en er maar geen oplossing kwam kwamen alweer spoken. Daarom heb ik voor mezelf al een en ander voorbereid dat als uit deze laatste test niets komt, ik UPC in gebreke stel, wat in eerste instantie inhoudt dat ik het recht heb de betaling op te schorten totdat geleverd wordt wat redelijkerwijs verwacht mag worden nav het geschetste beeld door aanbieder.
Ook doen?
1) Stel UPC per aangetekende brief attn de directie in gebreke, met nadrukkelijke vermelding van je eigen pogingen één en ander opgelost te krijgen. Meld in deze brief dat je jouw deel van de overeenkomst weigert na te komen zolang UPC zijn deel niet nakomt. Geef UPC in deze brief 14 dagen om schriftelijk te reageren.
2) Zet na 14 dagen de betaling stop. Door het zenden van de ingebrekestelling, is het voor UPC niet mogelijk te incasseren, of een deurwaarder te sturen (althans sturen kan, maar een simpele melding aan de deur dat er een lopende klacht over het product bestaat is genoeg de deurwaarder weg te sturen). Ook afsluiten is voor UPC geen optie, omdat ze daarmee nogal nadrukkelijk laten blijken dat ze niet bereid zijn hun problemen op te lossen. Geen rechter die ook maar een splinter heel laat van UPC in een dergelijk geval.
3) Blijf regelmatig status opvragen en aangeven dat je een oplossing wenst. Ook als UPC aanbiedt de overeenkomst te ontbinden hoef je daar niet mee akkoord te gaan. UPC heeft de betreffende dienst naar wens geleverd tegen de geleverde betaling. Veranderingen aan zijde van UPC zijn de oorzaak van het niet langer leveren van wat overeengekomen is, en oplossen danwel herstel van de situatie kan geëist worden.
4) Stel UPC aansprakelijk voor de uren dat je bezig bent hen te wijzen op hun nalatigheid, alsmede welke andere kosten dan ook zoals die van de helpdesk of een juridisch adviseur. Maak het voor UPC zo onaantrekkelijk mogelijk met deze manier van handelen door te gaan om een oplossing af te dwingen.

Uiteindelijk kan het een gang naar de rechter betekenen, maar laten we er vanuit gaan dat UPC zo dom niet zal zijn indien inderdaad blijkt dat ze structurele bandbreedteproblemen hebben. Zijn ze wel zo dom, dan gaan ze een verschrikkelijke kostenpost krijgen, aangezien het goed mogelijk is dat indien bij een aantal klanten aannemelijk te maken is dat een wanprestatie is geleverd, de rollen worden omgedraaid en UPC mag gaan aantonen dat ze al hun andere klanten wel geleverd hebben waarvoor ze hebben betaald.


Maar goed, we blijven het positief inzien, en gaan ervan uit dat het opgelost wordt. Wat je sowieso moet doen is melding maken bij de helpdesk. Daardoor is geregistreerd dat je een van degenen met problemen bent, en heb je straks een redelijke kans dat je voor de dagen dat redelijkerwijs niet aan de verwachtingen is voldaan restitutie krijgt (als UPC ook maar een greintje aan klantenbinding hecht inclusief compensatie voor het ongemak).
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik heb het ook met online radio.
Voorheen nooit problemen mee gehad.

Héél irritant! >:(
 
Ook hier postcode 6825 heb ik er last van. Probleem doet zich sinds een week of twee voor.
Had altijd de streams via mijn laptop draaien, nimmer problemen. En ineens was het niet meer om aan te zien. Alsof het ineens via een proxy gaat.
Alles op server uitgezet qua downloaden en nogmaals geprobeert mocht geen soelaas bieden. Op een vaste machine geprobeerd zelfde euvel. Dit is erg irritant, ook het tijdstip maakt niets uit of ik nou overdag of 's nachts kijk het blijft ****. :thumbsdownangry:
voor mij is dit onacceptabel en zekers met een classic abbo. Vraag me af of er ergens iets geknepen wordt?
ben benieuwd of nog meer mensen last hebben van dit probleem.
 
Zou misschien een van de in dit forum actieve UPC-medewerkers willen reageren?
Dit nieuwe euvel dreigt een groot probleem te worden.
We zijn zeer benieuwd....
 
Terug
Bovenaan